Emekliler İçin Önemli Çağrı “Emeklilerden İlaç Katılım Payı Alınmasın” Emekliler İçin Önemli Çağrı “Emeklilerden İlaç Katılım Payı Alınmasın”

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü tarafından devir sözleşmesinin imzalanması ile resmi olarak Tufanbeyli Belediyesine devri yapılan pazar yeri kısa sürede tamamlanması ile örnek bir yatırım olarak gösteriliyor.  

Tufanbeyli Yöresel Ürünler Pazar Yeri Açıldı
Toplam 2145 metrekare kapalı alana sahip olan ve iki bölümden oluşan yazar yerinde köylü kadınların tarımsal ve hayvansal ürünlerini satabileceği bölüm de bulunuyor. Pazar Yerini Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü ile birlikte gezen Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Dr. Şule Özevren, her şeyi ile düşünülmüş çok modern bir pazar yerini bakanlık olarak Tufanbeyli’ye kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi. Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü de belediye olarak İstiklal Mahallesinde daha önce pazar yeri olarak kullanılan 5861 metrekare alanı Tarım ve Orman Bakanlığı’na yeni bir pazar yeri yapımı için gösterdiklerini, projenin temel atması ile bitirilmesinin 10 ay sürdüğünü vurguladı. Ergü, Tufanbeyli halkının kışın soğuktan ve kardan, yazında sıcaktan etkilenmeden kullanacağı kapalı pazar yerini yapmasından dolayı bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

Tufanbeyli Yöresel Ürünler Pazar Yeri Açıldı
Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu da Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’nin Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan, Aladağ, Karaisalı ve Pozantı ilçelerinde rakımın 650 metreden yüksek olduğu bölgelerde insanların hayatına olumlu yönde katkı koyduğunu ve bundan sonra da koymaya devam edeceğini söyledi. Kökçüoğlu, “Kapalı alanlarından, bay bayan mescidi, tuvaletleri, atık toplama alanı, zabıta kontrol noktası, hoparlör sistemi, kamera sistemi  gibi her yönüyle düşünülmüş tasarlanmış bir pazar yerini tamamen proje kapsamında yaparak belediyemize devrettik. Tufanbeylili pazarcılarımıza, köyünde ürettiği ürünleri getirip burada değerlendirecek ve geçimini sağlayacak olan kadın üreticilerimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu. 
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı  tarafından, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ek finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde gerçekleştirilen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Kamu Altyapı Yatırımları kapsamında 5 Ekim 2022 tarihinde yapımına başlanan pazar yeri 16 Ağustos 2023 tarihinde tamamlandı. Toplam 14 milyon TL’ye mal olan pazar yerinin işletilmesi bundan sonraki süreçte Tufanbeyli Belediyesi tarafından yapılacak.