Adana'nın en Kuzeyinde yaklaşık 17 bin kişinin yaşadığı Tufanbeyli de yapılacak olan Hamam tartışma konusu oldu. Tufanbeyli'de bulunan Enerji SA Tufanbeyli Termik Santralinde çalışan 1000-1500 işçinin de kullanabileceği ve geçtiğimiz günlerde temeli atılan hamamın tartışılma nedeni ise İhale Şekli, yeri ve önceliği konuları.  Ayrıca Hamamın yapılması açılan ihale de, ancak 3. ihalede sonuçlanabilmiş.

tufanbeyli

Tufanbeylili, ilçenin daha önemli konular varken önceliğin Hamama verilmesine tepki gösteriyor. Öncelik tercihinin yanlış olduğunu savunan vatandaşın dışında ihale şekli ve yeri konusunda da tepkiler var. CHP Tufanbeyli Belediyesi Meclis Üyesi Bekir Özdemir, içinde hamam yapımının da olduğu teklife mecliste evet oyu verdiklerini hatırlatarak, yapım yeri ve ihale şekline eleştiri getirdi.

bekir özdemir tufanbeyli

"İhale Adrese Teslim Gibi Olmuş"

Yapılan ihale sanki adrese teslim bir ihale olmuş” diyen Bekir Özdemir, İhaleye tek teklif var. Yaklaşık maliyet 3.725.499,56TL’dir. Sözleşme yapılan kabul tutarı da 3.700.000TL.  Ve verilen teklifte yaklaşık maliyetle hemen hemen aynı tutar. Kamu faydası için yaklaşık maliyet üzerinden bir kırım uygulanmalıydı. Bu yapılmamış. Teklif verenin tek olması nedeniyle ihalenin iptal edilip yeniden ihale açılması daha uygun olurdu” dedi.

Hamamın yapıldığı yer konusunda da eleştirilerini dile getiren CHP Tufanbeyli Meclis Üyesi Bekir Özdemir şu ifadelerle yer konusundaki görüşlerini aktardı:

“Hamam yapımı gerekliydi. Ancak gördüğümüz kadarıyla mesire alanının içine hamam yapılıyor. Mesire alanına çocuklar için havuz, büyükler için mescit ve kişisel ihtiyaçlar için WC olmalıydı. Ancak Hamam yapılıyor. Mesire alanına gelecek olan aileler hamamı mı görecek. Yanlış bir yer tercihi olmuş.” 

Bu arada Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü Belediyenin Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımla “Türk Hamamı projemizin temel betonu atılıyor... Hayırlı olsun” yazdı.

hamam