Yüreğir Millet Bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Köşger, Adana’nın gastronomi alanında Türkiye’de öne çıkan şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Vali Köşger İlgililerden bilgi aldı.

Türk mutfağının tanıtılması anlamında Adana’nın önemli olduğunu dile getiren Vali Köşger, “500’ü aşkın yemeğiyle ve tabi kebabı, şalgamı, şırdanı, ciğeri ve öne çıkan diğer lezzetleriyle Adana’nın Türk mutfağına katkısı büyük. Gastronominin başkentlerinden birisinde yaşıyoruz. Bu anlamda bugün burada gerçekleştirilen program çok önemli ve anlamlı. Ben Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüze, Yüreğir Kaymakamlığımıza ve Yüreğir Belediyemize bu programı gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger

Ayhan Barut'tan Net Mesaj: "Havaalanımıza Dokunmayın" Ayhan Barut'tan Net Mesaj: "Havaalanımıza Dokunmayın"

Konuşmasında “Atıksız Mutfak” temasının önemini de vurgulayan Vali Köşger, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Muhterem Hanımefendi Türk mutfağının dünyaya tanıtılması ile ilgili inisiyatif aldı ve bu anlamda özel bir gayret gösteriyor. Hanımefendinin yürüttüğü diğer bir proje Sıfır Atık projesiydi. Bizim mutfağımız kadimden beri zaten sıfır atık. Bizim kültürümüzde hiçbir şey israf olmaz. En iyi şekilde değerlendirilir. Bunun çok örnekleri var. Bizim mutfağımız sıfır atığa en uygun mutfaklardan birisi. Burada bugün bunun da en güzel örneklerini sergileyeceğiz.” dedi.

 Vali Köşger ve Protokol, Adana’nın kendine özgü eşsiz lezzetlerinin yer aldığı stantları ziyaret etti.

Konuşmasının ardından Vali Köşger ve beraberindekiler Adana’nın kendine özgü eşsiz lezzetlerinin yer aldığı stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

Editör: Murat BERHUN