Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, Çukurova’da vizyonel bir bakış açısının hakim olacağını belirtti. Avrupa Birliği Kentli İnsan Hakları Sözleşmesi’ni satır satır taradığını ve bu anlamda hemşehrilerinin refahı, sağlığı, mutluğu için insana yatırımı esas aldığını kaydeden Av. Türkmen, iş kadını Sıdıka Uğurlugüngör’le birlikte Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. Av. Türkmen, “Adana’daki belediye başkanlarının eksi yönleriyle ilgilenmek yerine kendi artılarımızla hemşehrilerimizin karşısına çıkıyoruz. Ortaya bir vizyon koyuyoruz ve Çukurova’yı Avrupa Birliği normlarında bir ilçe yapmaya kararlı olduğumuzu vurguluyoruz” dedi.
AB Kentli İnsan Hakları Sözleşmesi’nin Türkiye’de hiçbir belediye tarafından dikkate alınmadığını ancak sözleşmenin insanların çağdaş ve modern kentlerde yaşamasına zemin hazırladığını dile getiren Av. Türkmen, “Yönetim biçimimizi bu sözleşmeye dayandırarak oluşturacağız. Çukurova, sözleşmeye uygun bir ilçe. Hem başarılı olacağız hem de Türkiye’ye bu alanda ufuk açacağız” diye konuştu.
‘Çukurova’ya Kadın Eli Değsin’ sloganıyla ciddi çalışma yürüttüklerine işaret eden Av. Türkmen, “Çukurova’da kadın nüfusu yüzde 52. Temsil makamlarında olmayan kadınlar olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Adana’da kadın vali, kadın kaymakam, kadın belediye başkanı ya da genel müdür göremiyoruz. Kadın duyarlılığına sahip bir kadın olarak iyi bir algı oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bu algıyı toplumun geneline yayacağız. Çukurova’ya değecek kadın eli yerel yönetimlerdeki başarıyı da ortaya koyayacaktır” dedi.
Çukurovalı hemşehrilerinin sorunlarına çözüm bulmak için yoğun uğraş verdiğini ve bu kapsamda dersine iyi çalıştığını dile getiren Av. Türkmen, şunları söyledi:
“Belediye başkanlığı sadece imar, yol veya kaldırım çalışmalarından ibaret olmamalı. Yerel yönetimler insanı esas alan, ayakları yere basan projeler üretmeli. Katılımcı ve sosyal yönetimi esas alarak başkalarının eksiğini değil kendi artılarımızı anlatacağız ve ortaya vizyonel bir bakış açısı sereceğiz. Öğrenci sayısından çok daha az olan öğrenci yurtları sorununa eğileceğiz.  Kültür-sanat merkezleri, kongre ve sergi sarayları ve kent meydanıyla Çukurova’ya ilkleri yaşatmak istiyoruz. İlçemizdeki nitelikli tersine göçün önüne geçmek için çalışma yürüteceğiz. Çukurova’yı yıldız yapmak için yola çıktık.  Bu nedenle kamuoyundan, kadınlarımızdan, gençlerimizden, Çukurovalı hemşehrilerimden sorunlarına çözüm için destek bekliyorum. Çukurova’nın daha çağdaş ve yaşanabilir bir ilçe konumuna ulaşmasından başka bir derdim yok.”
“ULUSLAR ARASI KONGRE YAPAMIYORUZ”
Ziyareti için Av. Elif Doğan Türkmen’e teşekkür eden Oda Başkanı Hasan Yaman ise önemli bir konuya dikkati çekti. 2014 yılında Uluslar arası Diş Hekimliği Kongresi’nin Adana’da gerçekleşmesi için uğraş verdiklerini ancak kentte kongre merkezi eksikliği nedeniyle uğraşlarının boşa gittiğini söyledi. Elini taşın altına koyan kadınlar karşısında mutlu olduklarını belirten Yaman, “Adana’da ciddi sorunlar var. Samimi bir yaklaşımla projelerini ve çalışmalarını anlatan Elif hanımı tebrik ediyorum. Farklı bir yapıya sahip olan Adana’da siyaset yapmak, sivil toplum kuruluşlarında görev almak diğer illere oranla daha zordur. Sorunları samimi hislerle çözmek için yola çıkan kadınların varlığı bizi sevindirir. Kadınların siyasette etkisi artmalıdır” diye konuştu.