Ukrayna Vatandaşı Hanna Standık İslam’ı Araştırdı, İnceledi ve Müslüman Olmaya Karar Verdi  İslam’ı Araştıran Ukrayna Vatandaşı Hanna Standık, Alya Ceylin İsmini Alarak Müslüman Oldu.  Ukrayna vatandaşı Hanna Standık, Adana İl Müftülüğünde düzenlenen merasimde Kelime-i Şehadet getirerek, Müslüman oldu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Standık’e İslam dininin temel esasları ve peygamberimiz hakkında bilgiler verdi.  Müftü Taşcı, Hanım kardeşimizin kelime-i şehadeti getirerek Müslüman olmasından duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getirdi. Hanım Kardeşimiz Bugün kendi hür iradesiyle müftülüğümüze başvurdu ve biz de gerekli işlemleri yaptık. Bugün şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.” ifadelerini kullandı.

Standık için Adana Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi

Müftü Taşcı “İslam’ı seçerek Müslüman olan Alya Ceylin kardeşimizi tebrik ediyorum. Kardeşimizin güzel dinimizi daha çok seveceğine ve severek yaşayacağına onunla huzur bulacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“Araştırarak İslam Dininin Bütün Güzelliğini Gördüm”

Müslüman olduktan sonra Alya Ceylin ismini alan Standık ise, Müslüman olduğu için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, İslam dinini araştırarak öğrendiğini ve hiçbir baskı altında olmadan kendi hür iradesiyle İslamiyet’i seçtiğini söyledi. Müslüman olduktan sonra “Allah’ın bir olduğuna inanıyordum. Müslüman olunca kendimi daha huzurlu ve mutlu hissediyorum.”

Kelime-i Şehadet getirdiğimde hissettiğim Duygu selini ve mutluluğu anlatamam içimdeki sevinç ile gözyaşlarımı tutamadım. Uzun zaman önce Müslüman olmaya karar vermiştim. Kendim İslam dinini araştırdım. İslam dininin bütün güzelliğini gördüm. Müslüman olduğum için çok mutluyum.” dedi.  Merasim Standık’nın Kelime-i Şehadet getirmesinin ardından il müftümüz Mehmet Taşçı'nın yaptığı dua ile son buldu.

Standık için Adana Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Alya Ceylin’i tebrik eden Müftü Taşcı, Müslüman olduktan sonra "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur’an-ı Kerim Meali ve çeşitli kitaplar takdim etti.