Yüreğir Belediyesi’nin madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde 7 bin metrekare alanda başlattığı dönüşüm kapsamında kamulaştırılan binaların sahipleri, arsa ve evlerine değerinin altında fiyat verildiğini iddia ettiler. Yetkililere bir de çağrıda bulunan mahalle sakinleri, “Artık, yargıya başvuracağız” diyerek, haklarını sonuna kadar savunacaklarını söylediler.

Memleket Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Sıdıka Uçuk ve Sarıçam İlçe Başkanı Dilek Tepe, üye kaydı yapmak için mahalle mahalle, ev ev gezileri devam ediyor. Bu kapsamda ziyaret ettiği Ulubatlı Hasan Mahallesi 3094 sokak sakinleri, şikayetlerini dile getirdikleri Başkan Uçuk’tan yardım talep ettiler.

Ulubatlı Hasan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde Flaş Gelişme!

“VERİLEN PARALARLA ARSA BİLE ALAMAYIZ”

Geçtiğimiz ekim ayında Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in de bulunduğu yıkım çalışmaları sonrası söylem ve eylemlerin birbirini tutmadığını ifade eden mahalle sakinlerinden Yadigar Taşdemir, oğlu ile birlikte oturduğu evinin 150 metrekare arsa üzerinde olduğunu belirterek, “Yıkım yapılan ev sahiplerine değerinde paraları ödendi. Onlar da seslerini çıkarmayarak çıkıp gittiler. Buraya kadar her şey normal. Bizim evlere ise günümüz şartlarının altında bir değerde fiyat biçiyorlar. Benim 150 metrekare arsa üzerine yapılmış bir evim var. Bana verilen para 330 bin lira. Bu para ile değil ev almak, arsa alıp ev bile yaptırılamaz. Başka yere kiraya bile gidemiyoruz. Kimse bize ev kiralamak istemiyor. Çocuklarımıza iş bile vermiyorlar. Tek isteğimiz, ya arsa ve evlerimize değerinde fiyat verilsin, ya da evlerimizin değerinde bir ev verilsin. Başka bir şey istemiyoruz. Zorluk dahi çıkarmadan mahalleyi terk ederiz” diyerek, yetkililerin seslerine kulak vermesini istedi.

Kendisiyle aynı durumda olan 40 civarında ev sahibinin olduğuna vurgu yapan Yadigar Taşdemir, “Ödenmek istenen istimlak paralarına itiraz ettik. Yüreğir Belediyesi’nden gelenler bizi muhatap bile almadı. Biz de, sorunumuzun çözülmesi için yargıya başvurmaya karar verdik. Yürütmeyi durdurup, arsa ve evlerimizin değerinin hesaplanması talebinde bulunacağız” diye konuştu.

Ulubatlı Hasan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde Flaş Gelişme!

YETKİLİLERE İLETME SÖZÜ VERDİ

Partisinin tanıtımı için sahalarda olduğunu ifade eden Memleket Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Sıdıka Uçuk ve Sarıçam İlçe Başkanı Dilek Tepe de, hukuk çerçevesinde çözülemeyecek hiçbir meselenin olmadığına vurgu yaparak, Yüreğir Belediyesi yetkilileri ile konuyu görüşeceğinin sözünü verdi.