Gülsün Erbil tarafından başlatılan 2002 yılından itibaren geleneksel hale gelen “Ekim Geçidi Sergisi” bu yıl uluslar arası sergi olarak Adana’da açıldı.  Eş zamanlı olarak Türkiye’nin 30 ilinde ve küratörlüğünü Doç.Dr. Özlem Uslu’nun üstlendiği Adana’da hem uluslararası hem ulusal iki sergi ile gerçekleşiyor.

Uluslararası Ekim Geçidi Sergisi Kanada, İngiltere, Ukrayna, Almanya, İsviçre gibi 17 farklı ülkeden toplam 29 sanatçının ve sanatseverlerin katıldığı bir açılışla Orijinalist Art Gallery’de gerçekleşti.

Uluslararası Ekim Geçidi Sergisi Kanada, İngiltere, Ukrayna, Almanya, İsviçre gibi 17 farklı ülkeden toplam 29 sanatçının ve sanatseverlerin katıldığı bir açılışla Orijinalist Art Gallery’de gerçekleşti. Bu sergide farklı tekniklerle yapılmış resim, heykel, seramik, baskı, tekstil sanatı gibi çeşitli disiplinleri kapsayan birbirinden farklı söylemleri olan profesyonel sanatçıların eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Uluslararası Ekim Geçidi Sergisi Kanada, İngiltere, Ukrayna, Almanya, İsviçre gibi 17 farklı ülkeden toplam 29 sanatçının ve sanatseverlerin katıldığı bir açılışla Orijinalist Art Gallery’de gerçekleşti.

Sergiye eserleriyle katılan sanatçılar şunlar:

Köy Enstitülerinin Günümüzdeki Anlamı Köy Enstitülerinin Günümüzdeki Anlamı

Alex Raynham(İngiltere), Ali Doğan (Türkiye), Bernhard Ammann (Almanya), Bülent Salderay (Kıbrıs KKTC), Claudia Schmidt (İsviçre), Demet Güvendik Erçetin ( Türkiye), Derya Ülker (Türkiye), Ekaterina Lemesheva (Ukrayna), Fazilet Ceyhanlı(Türkiye),Gabriele Münster(Almanya), Gülsün Erbil(Türkiye), Handan Narin Kızıltan(Türkiye), Hande Bilvar (Türkiye), İntiqam Agayev (Azerbaycan), Jonal Buenafe(Filipinler), Kerri Thieler -Küchle (Almanya), Kim Hyun Suk(Kore), Klaus Mach (Almanya), Lothar Zull(Almanya), Meltem Akkaya (Türkiye), Michael Küchle (Almanya), Norbert Leuddemann(Almanya),Özlem Uslu(Türkiye),Remzi Karabulut(Türkiye),S.Tuğba Arabalı Koşar(Türkiye),Sabine Zschüttig(Almanya),Samantha Louise Emery(Kanada)Sevinç Köseoğlu Ulubatlı(Türkiye) ve Susan Sharifi(İran).

Uluslararası Ekim Geçidi 23 Ekim-01 Kasım 2023 tarihleri arasında açık kalacak.