CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle gittiği Çanakkale’de, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ile tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir ailenin evine konuk oldu. Aileyle bir süre sohbet eden CHP’li vekiller, çiftçi karı-kocadan hayvancılığın nasıl bitirildiğini dinledi.

“5-6 YLDIR SÜREKLİ ZARAR EDİYORUZ”

Tarım ve hayvancılıkla geçimlerine sağlayan aile, CHP’li vekillere “Hayvancılığa 1999 yılında başladık. Ancak bizim için hayvancılık bitti. 20 tane hayvanımız vardı.  Düve alıyorduk, kurbanlık alım satımı yapıyorduk. Kendi ineklerimizden buzağılarımız oluyordu. Kışa girerken bu hayvanları satıyorduk, kışlığımızı çıkarıyorduk. Ama 5-6 seneden beri hep içeri giriyoruz. Hiç kar edemedik” diye dert yandı.

“AHIRI YIKTIK”

Hayvancılığın hep geriye gittiğini, başa çıkılacak gibi olmadığını belirten aile, bir daha hayvancılık yapmayalım diye hayvanları satıp, ahırı da yıktıklarını söyledi.

“SAĞIM MAKİNESİNİ BİLE SATTIK”

CHP’li Bulut’un, “Ahırı neden yıktın. Belki seneye yaparsın?” sorusunu da şöyle yanıtladı:
“Kesinlikle yapmam. Geri dönmek gibi bir niyetimiz yok. Ümidimiz de yok. Bir daha bulaşmayalım diye sağım makinesini bile sattık. Biz 25 yıl oldu evleneli daha hiç tatile çıkmadık. Antalya’yı, Muğla’yı, Bodrum’u bilmeyiz.  Gidemedik. 

“ARTIK HAYVAN GÖRMEK İSTEMİYORUM”

Gece gündüz hayvan baktık. Sabah 08.00, 16:00, gece 00.00 günde 3 sağım yapıyorduk. Devamlı hayvanların başında. Kar yağdı, yağmur yağdı, çamur oldu hiç fark etmez. Bayram seyran hep hayvan bakıyorduk. Kesinlikle artık hayvan görmek dahi istemiyorum.  Tarıma devam edeceğiz. Onu da yapabildiğimiz kadar.”