Adana Veteriner Hekimleri Odası’nın 2020-2022 dönemi olağan genel kurulu ve seçimleri, cumartesi günü sabah 09.00’da başlayıp pazar akşamı saat 17.00’de sonlanacak. İki liste halinde gidilecek seçimlerde ki rekabet, mevcut başkan Nihat Köse ile 25 yaşındaki genç meslektaşı Muhammet Cihat Uysal arasında geçecek. Kazanması halinde 5’nci kez güven tazeleyecek olan Nihat Köse, mesleki sorunların çözümü noktasında sergiledikleri çaba ve gayretleri, yeni dönemde de devam ettirme hedefinde olduklarını ifade ederek, sandıktan çıkacak her sonuçta, kazananın yine veteriner hekimler olacağını söyledi.
‘’SORUNLARIN ÇÖZÜM Ü TBMM’DEN GEÇİYOR’’
Başkan Köse, toplumda önemli bir yeri olan veteriner hekimlerin sorunlarının giderilmesinin insan sağlığı için de gerekli olduğunu söyledi. Türkiye’de hayvancılık sektörünün daraldığını ifade eden Köse, "Yurt dışından ithal edilen hayvanlarla beraber ölümcül hastalıklar da ülkemize geliyor. Hayvan ithal edildiği için veterinerlere ihtiyaç yokmuş gibi bir algı oluşturuluyor. Halbuki bu durumda bile önceki yıllardan daha fazla veteriner hekime ihtiyaç vardır. Tüketilen etlerin sağlıklı olup olmadığını kontrol edebilmek için marketlerin parçalama bölümlerinde veteriner hekim bulundurulmalıdır" diye konuştu. Köse, sorunların tartışılacağı yegane adresin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğuna değinerek, meslektaşlarına aktif siyasete girmelerini önerdi.
VETERİNER HEKİMLİK İNSANLIK İÇİNDİR
Başkan Köse, şunları kaydetti; ‘’Türkiye’de Veteriner Hekimliği eğitim-öğretimindeki sorunlar; Veteriner hekimlerin görevlerini icra ederken karşılaştıkları güçlükler; hayvancılıkta girdi fiyatlarının yüksekliği; ürün fiyatlarının düşüklüğü; kar edemeyen üreticilerin damızlık ineklerini kestirdikleri için perişan halde oldukları; canlı hayvan ve et ithalatının hayvancılığı olumsuz yönde etkilediği; şap başta olmak üzere salgın ve bulaşıcı hayvan hastalıklarının bir türlü eradike edilemediği; Bakanlıktaki uygulamaların mesleğimizi olumsuz yönde etkilediği; serbest klinik hekimliğinin hala rayına oturamamış olduğu; ülkemizde veteriner hekim sayısının otuz bini aştığı, buna karşılık sorunların yıllar itibariyle azalmadığı, tersine arttığı; halkımızın yeterli miktarda hayvansal ürün tüketemediği gibi konuları her platformda sıklıkla dile getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Türkiye’de veteriner hekimliği mesleğinin hak ettiği yere ulaşmasında en önemli etkenlerden birisi de halkımızın bilinçlendirilmesidir. Halkımıza “Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir” Özdeyişini iyi anlatmamız gerekiyor. Gelişmiş ülkelerde çok saygın bir yeri olan, çok önemli yetkilerle donatılmış bulunan bu mesleğin ülkemizde hak ettiği yere ulaşması konusunda hepimize görevler düşmektedir.’’