Tarımda girdi fiyatlarının fahiş artışı çiftçiyi, üreticiyi ve nakliyeciyi iflasa sürüklüyor. Adana’nın Kozan ilçesi Gedikli Köyü’nde üreticilerin sorunlarını dinleyen Dr. Şevkin’e maliyetlerden yakınan üreticiler, iktidara sert çıktı. İflas ettiğini belirten 45 yıllık hayvan üreticisi Halil Polat, “Emeklerimizi ya bankaya ya yemciye ya veterinere veriyoruz. Ben iflas ettim, bitirdim. Bitirmeyen arkadaşlarımız, azıcık da yan geliri olan arkadaşlarımız da yıkılmak üzere. Ama biz de sizi yıkarız. Lafım sana değil (hükümete), sizi getiren biziz yıkan da biz olacağız” diye konuştu.

üretici isyanda

“AFGAN’A MI KALDIK?”

Çiftçilerin sorunlarını dinleyen ve Türkiye’de bir üretim politikasının olmadığını vurgulayan, hükümetin Afgan çiftçiden medet umar hale geldiğini, yabancı çiftçiye kazandırdığını kaydeden CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, “Benim Türk köylüm, Türk çiftçim çiftçiliği bilmiyor mu? Afganlıya mı kaldık” dedi.

"ARICI DA NAKLİYECİ DE DERTLİ!"

Arıcılık işiyle geçindiğini söyleyen Ahmet Yazar ise durumunu şöyle anlattı:

“Ben arıcıyım. 100 liraya aldığımız şekerin çuvalı bugün bin 200 lira. Şeker 5’e, 6’ya katlamışken malın fiyatı yerinde sayıyor. Ürettiğimiz yerinde sayıyor. Biz arılarımızı buradan doğuya, güneydoğuya götürüyoruz. Geçen yıl 6 bin liraya gittiğimiz yeri bugün 30 bin liraya gidemiyoruz.”

Arıcılık ve nakliyecilik yaptığını söyleyen Mehmet Güvenç de “Ben hem arıcıyım hem kamyonum var ama ben de gidemiyorum mazotunun pahalılığından” ifadelerini kullandı.