Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, 1-7 Ekim tarihleri arası Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi.

İl Müftülüğü konferans salonunda daire personeliyle yapılan toplantıda Müftü Taşcı, Mevlidi Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası, 03 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 20.00’de Ramazanoğlu Camii konferans salonunda Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Ali Akpınar hocamızın “ Peygamberimiz Cami ve İrşad” konulu konferansı ile başlayacağını duyurdu. 

Mehmet Taşçı Hafta Boyunca Yapılacak Etkinlikleri Duyurdu

Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasının birlikte kutlanacağını ifade eden   Müftü Taşcı şu ifadelere yer verdi:

"Gerçekleştirilecek etkinliklerle Peygamberimizi daha yakından tanımaya, anlamaya, bilhassa O’nun irşat, tebliğ ve davet yöntemini yeniden hatırlayıp hayatımıza taşımaya gayret edeceğiz.  Allah nasip ederse Perşembe günü Merkez Sabancı camimizde, hanım kardeşlerimize yönelik İl Müftü Yardımcımız Dürdane Coşkun’un hanım kardeşlerimize yönelik programı olacaktır.

Önümüzdeki Cuma günü akşam yatsı arası Sabancı Merkez Camii'nde Mevlid-i Şerif programın ardından yine Sabancı Merkez Camii avlusunda ilahi dinletisi olacaktır.  Bunlarla beraber çocuk evlerinde, sevgi evlerinde, kadın sığınma evlerinde, gençlik merkezlerinde programlar icra edeceğiz.

Hastane ziyaretlerinde hastalarımızı, huzur evlerinde yaşlılarımızı ziyaret edeceğiz.

Vefat eden Din gönüllülerimizi, camilerimizin maddi manevi mimarları olan hayırsever insanlarımızı, derneklerimizi, vakıflarımızı, cami cemaatimizi ve tüm şehitlerimizi hayırla yad edeceğiz. Vaaz, hutbe, TV ve radyo programları, konferanslar, seminerler vb. gibi etkinlikler yapacağız.

07 Ekim 2022 Cuma günü Saat 19:00 da Sabancı Merkez Camiinde Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) doğum günü olan 'Mevlid Gecesi'nin idrak edileceğini ifade eden Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, “Başlarımızın tacı, gönüllerimizin sultanı, iki dünyamızın saadet ve mutluluk kaynağı, insanlık tarihinin görüp göreceği, tanıyıp tanıyacağı, güzeller güzeli Peygamberimiz Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam'ın doğum gecesi ve günü olan Mevlid-i Nebevi zamanımızı kandilinizi ve haftamızı canı gönülden tebrik ediyorum, Mevlid Kandilinin Peygamberimiz’i anlamamıza, O’nun sünneti ile buluşmamıza vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.”