Türkiye'nin tarihin en büyük krizini yaşadığını bildiren Ayhan Barut, "Halkımız fahiş zamlardan, yüksek enflasyondan, artan döviz kurlarından, işsizlik, yoksulluk, açlık ve sefaletten kırılıyor. Saray ve çevresi ile bir avuç yandaş ve rantiyeci dışında kimse halinden memnun değil. Ülke ekonomisi çökmüş, dibin dibini görmüş haldeyiz. Bu korkunç tablo iktidar seyrettiği, bilinçli bir şekilde yanlışta ısrar ettiği için her gün daha da kötüleşiyor. Ne yazık ki ülkemizin varı yoğu elden gidiyor, yaşam sanayicisinden esnafına, çiftçisinden besicisine herkes için çok zorlaşıyor. Vicdanı olmayanların yüreği bile sızlamıyor. Ekonomi bilimine aykırı olarak halkımız ve ülkemiz üzerinde deney yapanlar, ocakları söndürürken bir avuç yandaş ve rantiyeci dışında kimseyi düşünmüyor" diye konuştu.

"ÜRETİME VE TİCARETE DARBE"

AK Parti ve tek adam dayatmasıyla ekonomide yaşanan sürecin yıkım getirdiğini ifade eden Ayhan Barut, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ekonomide yaşanan bu rezaletin ne boyutlarda olduğu ortada. İktidar dini söylemlere sarılarak faize karşı güya savaş açtığını iddia ederek ocağımıza incir ağacı dikti. Fahiş zamlar, yüksek enflasyon ve döviz kuru ekonomiyi çökertirken, yaşamı daha da zorlaştırıyor. Tarımdan sanayiye üretim ve ticaret için esnafından sanayicisine ve çiftçisine, iş dünyasının tüm bileşenleri asla ticari krediye ulaşamıyor. Kamu bankaları dayatma sonucu kredi faiz oranlarını yüzde 14'te tutsa da iktidarın işaret etmediği kimse kamu bankasından kredi alamıyor. Özel bankaların ticari kredi faiz oranları son günlerde yüzde 40-50 bandına dayandı. Bu kredi maliyetleriyle kimse üretemez, iş yapamaz, ticari anlamda adım bile atamaz. Bankaların bu fahiş oranları, üretime ve ticarete darbedir. Hal böyleyken iktidarın, Merkez Bankası ve BDDK gibi kurumların bu faiz darbesine sessiz kalması kabul edilemez."

"İKTİDARA GÜVEN YOK"

Yaşanan sorunlara çözüm için iktidara seçim çağrısını yineleyen Barut, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi, Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Kimse tek adam rejimine, çaresizce devreye soktuğu uygulamalara güvenmiyor. Çünkü adaleti, hukuku, liyakati yok ettiler. Bu krizin çözümü için hemen seçim istiyoruz. Esnafından çiftçisine toplumun nefes alması için iktidarı hemen seçim kararı almaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.