5ocakgazetesi.com'un haberine göre, Kooperatife bağlı araçların büyük bölümünün katıldığı kontak kapatma eylemi nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesinin bulunduğu Atatürk Caddesi ve Türkkuşu kavşağında trafik adeta kilitlendi. Caddedeki yolun her iki tarafını da kapatan dolmuşçu esnafları, belediye önünde alınan UKOME kararına tepki gösterdi.

Dolmuşçu esnafı, belediye önünde alınan UKOME kararına tepki gösterdi.

“BİZDEN GÖRÜŞ ALINMADAN KARARI HAYATA GEÇİRDİLER” İDDİASI

Başka kooperatif dolmuşlarının, kendi güzergâhları kullanmasına imkan veren kararın alındığı sırada kendilerinden görüş alınmadığını öne süren dolmuşçu esnafı, uygulamanın hak ihlali olduğunu öne sürdü.  

İtimat ve Cemalpaşa Kooperatifi’ne bağlı dolmuşçular adına söz alan İtimat Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Sabri Doğan alınan kararla ilgili “Ekmeğimizle oynanıyor” iddiasında bulundu.

Dolmuşçu Esnafı Bürokratları suçladı

TARTIŞMA ATATÜRK CADDESİ GÜZERGÂHINI İÇERİYOR

Başkan Doğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Son UKOME toplantısında Akkapı ve Özbirlik dolmuşlarına, hakları olmamasına karşın bizim güzergâhımız olan Atatürk Caddesi verilmiştir. Buralarda çalışan ve hak sahibi hatlar Cemalpaşa ve İtimat’tır. Aynı zamanda 2012 yılında bizim mahkeme kararımız var.  Mahkeme kararında, “Hiçbir güzergâh, başka güzergâhın üzerine verilemez” yazmaktadır.  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın “Uzlaşma Olmadan olmaz” talimatına karşın güzergâh kararlarını, Daire Başkanı Hüseyin Kara ve Çağrı Bey’e ilettiğimiz halde, kendi istekleri doğrultusunda vermişlerdir. İtimat’ın ve Cemalpaşa'nın ekmeğiyle oynuyorlar. Esnafımızın diretme nedeni ekmek davası. Biz kimsenin mağdur etme peşinde değiliz. Haksızlık yapma peşinde değiliz”

Esnaf, uzun süre slogan atarak ses yükseltti.

“BAŞKAN KARALAR ‘UZLAŞMA’ TALİMATİ VERDİ, BÜROKRATLAR DİNLEMEDİ”

Başkan Karalar’ın “Uzlaşma” talimatına rağmen bürokratların kendi iradeleriyle karar aldıklarını öne süren İtimat Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Sabri Doğan şöyle devam etti:

“Kanunlara saygımız sonsuzdur. Boynumuz kıldan incedir. Ama biz hakkımızı arıyoruz. Ekmeğimizi arıyoruz. Gerekenin yapılmasını Zeydan Başkan'dan bekliyoruz. Bu kararın onaylanmamasını bekliyoruz. Defalarca daire başkanını aradım. Daire başkanlığıyla görüşme yaptık. Daha önceden daire başkanıyla beraber Cemalpaşa'nın Dolmuşçu Kooperatifi Başkanı, ben, Hüseyin Kara ve Çağrı Bey, Zeydan Başkanı çağırmıştı bizi ve oturup konuşmuştuk. Zeydan Başkan’ın talimatı kesinlikle uzlaşma olmadığı takdirde hiçbir güzergâh verilmeyecekti. Bürokratlar kendi başlarına iş yapıyor. Otobüslerle olsun, dolmuşlarla olsun, başka güzergâhların yöneticileriyle uzlaşmamız yok. Olmadığı halde Hüseyin Kara bu kararı uygulattı.  Ekmeğimizle oynadı.” diye konuştu.

İtimat ve Cemalpaşa kooperatifine üye Dolmuşçular Atatürk Caddesinde kontak kapattı.

Başkan Sabri Doğan ayrıca, eylemlerin sonuç alınana kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi.