Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve CHP Adana Milletvekili Adayı Dr. Müzeyyen Şevkin, pazarcı esnafına bir dokundu bin ah işitti. Adana’nın İmamoğlu ilçesindeki pazarları gezen Dr. Şevkin, bomboş pazarları yerinde gördü.
İmamoğlu Kapalı Semt Pazarı’nda haftanın bir günü esnaflık yapan baba-oğulun derdiyle dertlenen Dr. Şevkin, baba Aydın Kırcalı’nın, “Sabah namazından bu yana benzini bırak su parası kazanamadık”, oğul Ahmet Kırcalı’nın ise, “Babam olmazsa ben açım” sözleriyle karşılaştı.

“PAZAR SEPETİ DOLMUYOR”

CHP’li Dr. Şevkin, burada yaptığı açıklamada, “İmamoğlu’ndayız. Pazarları geziyoruz. Hiç müşteri yok. Alım gücü oldukça düştü. İnsanlar en büyük banknotla bile pazar sepetlerini dolduramıyor. Alım gücünün düşük olması esnafımızı da etkiliyor” diye konuştu. Dr. Şevkin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında enflasyonun düşeceğini, halkın alım gücünün artacağını vurguladı.
Oğlu Ahmet Kırcalı ile birlikte 76 yaşında pazarcılık yapan emekli esnaf Aydın Kırcalı ile sohbet eden CHP’li Dr. Şevkin, baba-oğulun iktidara sitemiyle karşılaştı.