14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde teşkilatı hazırlamak ve sandık müşahitlerinin görev ve sorumluluklarına dair bilgiler vermek amacıyla Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanlığı tarafından bir eğitim programı düzenlendi.

Sarıçam Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Yeniden Refah Partisi Yahya Coşkunsu MYK Üyesi, Genel Başkan Danışmanı Yahya Coşkunsu, İl Başkanı Selahattin Baysal, ilçe başkanları, sandık müşahitleri ve çok sayıda partiliyle vatandaş katıldı.

Yahya Coşkunsu’nun verdiği eğitim ile başlayan programda bir konuşma yapan Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı ve milletvekili aday adayı Selahattin Baysal; Aylar önce yatığımız toplantılarda ve basın açıklamalarında partimizin herhangi bir ittifak içinde yer almayacağını, ilk kez seçimlere gireceğimiz bu seçimlerde kendi Cumhurbaşkanı adayımızı da çıkaracağımızı ifade etmiştik. Genel Başkanımız Fatih Erbakan için imza toplama süreci başladı. Tüm milletimizi Fatih Erbakan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza vermeye ilçe seçim kurullarına gitmeye davet ediyorum" dedi.

Baysal; "Adayımız Dr. Fatih Erbakan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için vatandaşlarımızı imza vermeye idavet ediyorum" dedi.

Yasaların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verdiği en temel haklardan birisi olan seçme ve seçilme hakkının hiç kimse tarafından gasp edilemeyeceğini vurgulayan Başkan Baysal, Fatih Erbakan’ın açıklamalarının ardından ortaya atılan spekülasyonlara yönelik de şu açıklamaları yaptı;

"Sayın Genel Başkanımız adaylığını açıkladığı ilk andan itibaren birileri adeta düğmeye basılmışçasına aynı elden çıktığı belli olan çirkin iftiralar ve hezeyanlarla partimize yönelik asla kabul edemeyeceğimiz laflar etmektedir. Bizler bir davaya inanmış insanlarız. Doğru bildiğimiz yoldan asla dönmeyiz. Yeniden Refah Partisi olarak yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Çok kapsamlı istişareler sonucunda aldığımızı bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Milletimizin en büyük özleminin Yeniden Milli Görüşü ve Yeniden Refah iktidarı olduğunu biliyoruz. İktidara geldiğimizde 100 günlük planlarımız hazır. Allah rızası için çalışacak kadrolarımız hazır. Yeniden iktidara gelecek ve bu milletin yüzünü Yeniden Refahla güldüreceğiz inşallah."

Baysal; "Adayımız Dr. Fatih Erbakan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için vatandaşlarımızı imza vermeye idavet ediyorum" dedi.

Baysal’ın konuşması salonu hınca hınç dolduranlar tarafından sık sık alkışlar ve sloganlarla kesilirken programın son bölümünde partiye yeni katılan vatandaşlara ve milletvekili aday adaylığını açıklayan partililere rozetleri Yeniden Refah Partisi Yahya Coşkunsu MYK Üyesi, Genel Başkan Danışmanı Yahya Coşkunsu tarafından takıldı.