Yüreğirli İnşaat Mühendisi Muhammet Erginkara da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kararı eleştirdi. "Takiye değil, icraat bekliyoruz" diyen Erginkara şu paylaşımı yaptı;

Şaşırdık mı? 'HAYIR'
Yüreğir Belediyesi Basın-Yayın, Halkla İlişkiler ve Kütüphane Müdürü  olarak görev yapan Osman Nuri Ünsal'ın sosyal medya hesabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aşağılayıcı paylaşımına, herkese sevecen görünmeye çalışan ancak saman altından su yürüten Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir sessiz kaldı. 
Az önce Yüreğir Belediyesi Basın Danışmanı Şehmus Baysal tarafından yapılan açıklamada:
“Belediyemizde Basın Yayın  müdürü olarak görev yapan Osman Nuri Ünsal hakkında , kendisini göreve getirdiğimiz tarihten evvel, sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu iddia edilen paylaşımlarla alakalı tepkiler tarafımızdan takip edilmiş, konuya hassasiyet gösterilerek 11.08.2021 tarihinde , başkanımız Fatih Mehmet Kocaispir’in talimatıyla ilgili birimlerce “disiplin soruşturması” başlatılmıştır. Başkanımız Fatih Kocaispir, ülkemizin kurucu değerlerine bağlılık ve kurucu lideri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında, azami hassasiyeti ve saygıyı her zaman ve zeminde tartışmasız ve samimi  bir şekilde ifade etmiş bir yöneticidir.
Yüreğir Belediyesi kadroları da bu hassasiyeti her zaman ve zeminde göstermeyi şiar edinen bir anlayışa sahiptir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadeleri yer almakta.
Samimiyetten uzak bir açıklama yaptıran Sayın Başkan Mehmet Fatih Kocaispir’e soruyorum; 
Disiplin sürecinin yanında mevcut görevinden  el çektirdiniz mi? Görevden el çektirmek için neyi bekliyorsunuz?  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında samimi düşünceniz bağlı olduğunuz siyasi partinin çizgilerinde mi, yoksa ona olan saygınız ve sevginizi bu terbiyesizliği yapana vereceğiniz görevden el çektirme cezasıyla gösterecekmisiniz? Onun adına tüm Türkiye’den özür dileyecekmisiniz ? 
Sayın başkan, bu hususta kamuoyu sizden takiye değil icraat beklemektedir.
Muhammet ERGİNKARA
İnşaat Mühendisi