KALİTELİ EĞİTİM İÇİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VURGUSU

PTT Evleri Mahallesi'nde Yüreğir Belediyesine ait araziye Hayırsever Nuri Sabuncu’nun bağışıyla yapılan, 4 sınıftan oluşan ve 80 çocuğun eğitim alabileceği kapasiteye sahip kreşin açılış törenine Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Abdullah Doğru, İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ile Hayırsever Nuri Sabuncu katıldı. Törende bir konuşma gerçekleştiren Vali Elban, geleceğimize yön verecek nesillerin kaliteli bir eğitim almasının önem arz ettiğine değindi.

Eğitimin her kademede çok önemli bir husus olduğunu söyleyen Vali Elban, “Özellikle çocukların okul öncesinden başlayarak doğru bir eğitimle buluşmaları, onların gelecekteki karakterleri açısından, öğrenme kabiliyetleri açısından çok önemli. Bu nedenle okul öncesi eğitimler de artık zorunlu eğitim kapsamında değerlendiriliyor.” dedi.

Her eğitim kurumunun da bu bağlamda çok önemli olduğunu belirten Vali Elban, “Bir eğitim kurumunda derslik sayısı, öğrenci sayısı, binanın büyüklüğü veya küçüklüğü ya da hangi kademede olduğunun çok önemi yoktur. Önemli olan bu eğitim kurumunun verdiği hizmet ve gelecek nesillerimiz olan çocuklarımıza gösterdiği değerdir. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz kreşin projesini gördüğümde çok beğendim. Çok kullanışlı, modern ve mimari açıdan da çok güzel bir proje olmuş. Aynı zamanda kullanıcı dostu, yani çocukların içeride güvenli eğitim alabilecekleri, oyun oynayabilecekleri ve her türlü ihtiyaçlarını da herhangi bir zarar görmeden, herhangi bir sıkıntı çekmeden karşılayabilecekleri güzel bir tesis olmuş. Bu eğitim kurumunun ilimize kazandırılmasına büyük katkılar sunan Sabuncu ailesine çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını da kabul etsin. Eğitim kurumumuza ismi verilen annemizin de ruhu şad olsun. İnşallah burada yetişen yavrularımız da vatanımıza, milletimize hayırlı vatandaşlar olurlar.” dedi.

Daha sonra Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Vali Elban ve hayırsever Nuri Sabuncu ana okulunun açılışını gerçekleştirdi.