Adanahabermerkezi.com

Yerel seçimler tamamlandı. Millet İttifakında merkezde Büyükşehir’de Zeydan Karalar, Seyhan’da Akif Kemal Akay ve Çukurova’da Soner Çetin kazanmıştı. Seçimin üzerinden 2 ay geçmesinin ardından yeni Başkanlar Karalar ve Akay ekibini kurmaya başladı. Ekip kurulurken Adana siyasetinde önemli bir dinamik olan Aytaç Durak’ın dokunuşu dikkat çekti. CHP - İYİ ittifakı çerçevesinde olan ancak “Aytaç Durak dokunuşu” olduğu gözlenen atamalar kamuoyunda irdelenmeye başlandı.

Aytaç Durak’ın eski ekibinde olan eski ASKİ Genel Müdürü Kadir Küreksiz, Durak ailesinden Başkan yardımcısı Sertaç Durak ve yine Aytaç Durak’a yakın isim olan Yuşa Davarcı Büyükşehir’de önemli görevlere getirildi. Seyhan’da da Aytaç Durak’ın en güvendiği isimlerden olan Selçuk Özkök’te Başkan yardımcılığına atandı. İlerleyen zamanda, Aytaç Durak’a yakın başka isimlerin önemli görevlere getirilip getirilmeyeceği bilinmiyor.

Vatandaş bu atamalardan sonra “Aytaç Durak’ın ruhu Belediyelerde" dese de, Millet ittifakı çerçevesinde görevlendirilen isimlerin yetkin ve tecrübeli olması kamuoyunda olumlu karşılandı.