Yaptıkları çalışmalar için öğrencileri kutlayan Başkan Çelikcan ''Sizler, bundan sonra da yapacağınız çalışmalar ile inşallah örnek insan, bilim insanı olursunuz.'' dedi. Törene Başkan Çelikcan'nın yanı sıra Ç.Ü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, TUBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Saadet Büyükalaca ve İl Milli Eğitim Müdürleri  ve öğrenciler katıldı.

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca(BİDEB) bu yıl  49.su düzenlenen Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması, ödül töreni Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde yapıldı. TÜBİTAK jürisi tarafından yapılan değerlendirmeye göre, her alandan dereceye giren 66 öğrenci Türkiye Finaline davet edilecekler. Bölgemizi temsil edecekler.

Törende bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yarışmada başarılı olan öğrencileri kutladı.  Yaptıkları çalışmaların devam etmesini isteyen Başkan Çelikcan ''Yapacağınız çalışmalarla ileride örnek insanlar ve bilim insanları olmanızı canı gönülden istiyorum.'' dedi.

Ülke olarak Dünya'da söz sahibi olmak için bilime ve ekonomiye önem verilmesi gerektiğini belirten Başkan Çelikcan ''Bilime bağlı olarak katma değeri yüksek ürünler üreterek ülkemizin kalkınmasını, büyümesini sağlamayız. Bunu da başaracak olan sizlersiniz.'' dedi.