Çukurovalı kadınlara yönelik göz sağlığı konusunda bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi.

Çukurova Belediyesi ve Dünyagöz Hastanesi arasında imzalanan protokol kapsamında Zübeyde Hanım Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi’nde yapılan etkinliğe Başkan Soner Çetin de katıldı.

Dünyagöz Hastanesi’ne bağlı uzmanlar kadınları göz sağlığı hakkında bilgilendirdi, göz sağlığı konusunda bazı testler gerçekleştirdi. Göz kontrolünden geçen kadınlar verilen bu önemli hizmetten dolayı Başkan Soner Çetin ve Dünyagöz Hastanesi yetkililerine teşekkür ettiler.

BAŞKAN SONER ÇETİN’E TEŞEKKÜR

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Hemşehrilerimizin sağlığı, bizim için her şeyden önemlidir. Dünyagöz Hastanesi ile geçtiğimiz günlerde bir protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında, kadın sohbet ve dayanışma evlerinde kontroller gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, kadınlarımız göz sağlığı konusunda bilgilendiriliyor. Benzeri çalışmalar diğer kadın sohbet ve dayanışma evlerinde, Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nde ve emekli dinlenme evlerinde devam edecek” dedi.

Halk sağlığı konusunda benzeri çalışmaları bundan önce de yaptıklarını belirten Başkan Soner Çetin, “Meme kanseri taraması, kadın hastalıklarıyla ilgili kontroller daha önce de yapılmıştı. Şimdi göz sağlığı ile ilgili çalışma yürütüyoruz. Halk sağlığı konusunda bizimle işbirliği yapan kurumlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.