Adanahabermerkezi.com

Seyhan Belediyesi özellikle Seyhan Halk kart uygulamasını başta Meclis üyeleri olmak üzere halkın ciddi şikayetleri sonucu 2019’un ikinci yarısında askıya almıştı. Başkan Akif Kemal Akay’ın Seyhan Halk Kart’ın güçlendirilmiş haliyle yeniden hayata geçirildiği tanıtım toplantısında yapmış olduğu açıklamada, kriterlerin Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığının kriterleriyle birleştirildiğini, asıl amacın çok haneye yardım yapmak olduğunu kaydetmişti.

TEMEL AMAÇ BİR KİŞİYE BİRKAÇ YERDEN YARDIM DEĞİL, DAHA FAZLA İHTİYAÇ SAHİBİNE YARDIM

Yardım kriterlerinin, Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığının 13 temel kriteri göz önüme alınarak belirlendiği Seyhan Belediyesinde temel amaç, bir başka devlet kurumundan yardım almış bir ihtiyaç sahibinin mükerrer olarak ikinci bir yerden de yardım almaması, bunun yerine yardıma muhtaç başka ailelere yardımın ulaştırılması olarak belirlenmiş.

SOSYAL HİZMETLER VAKFINDAN YARDIM ALDIĞI İÇİN İKİNCİ BİR YARDIM YAPILMAMIŞ

Alınan bilgiye göre Sabah güney gazetesinin manşete taşıdığı Bal ailesi, evleri 13 Şubatta yandıktan sonra 21 Şubat’ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı, sosyal yardım Vakfına başvurarak 3.000 TL yardım alıyor.  Aile, 27 Şubat’ta ise yine evleri yandığı için Seyhan Belediyesi’nden yardım alabilmek için başvuru yapıyor. Belediye yetkilileri Bal ailesinin başvurusu üzerine sürekli irtibatta oldukları Bakanlığa bağlı, Sosyal yardım Vakfına diğer başvurularda olduğu gibi “Bal ailesinin Yardım alıp almadığı” soruldu. Sosyal Yardım Vakfı ailenin kendilerinden yardım aldığı tespitini iletti.

AYNI AİLEYE İKİNCİ YARDIM YERİNE, YİNE YANGINDAN ZARAR GÖREN 5 AİLEYE DESTEK

Bunun üzerine Seyhan Belediyesi yetkilileri, bu durumu sosyal Yardım Vakfından katkı alan Bal ailesine bildirdi. Seyhan Belediyesi sosyal işler Müdürlüğü, Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığının da uyguladığı “Bir ihtiyaç sahibi, bir devlet (Valilik, kaymakamlık, bakanlık, belediyeler)  kurumundan yardım alıyorsa, kısa süre içindeki ikinci yardım talebinde, öncelik hiç yardım almayan ihtiyaç sahibine verilir”  düşüncesini takip etti.  Seyhan Belediyesi sosyal İşler Müdürlüğü, sosyal Yardım Vakfından yardım almış olan aile yerine,  kendine başvuran ve hiçbir devlet kurumundan yardım almamış olan evleri yangından zarar görmüş 5 aileye maddi destek sağladı.

Böylece Seyhan Belediyesi, hakkaniyetli bir şekilde daha çok aileye yardımı ulaştırmış oldu.