Yol, temizlik ve park bahçeler gibi olağan belediyecilik hizmetlerinin aksamadan sürdürüldüğü Çukurova ilçesinde, ilk dönemde hayata geçirilen ve Türkiye’ye örnek olan projeler de yeni dönemde geliştiriliyor. Sosyal belediyecilik uygulamalarının örnek gösterildiği Çukurova Belediyesi, toplumun tüm kesimlerine hitap eden çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

VİZYON PROJELERE BAŞLANIYOR

Başkan Soner Çetin; emekli dinlenme evi, semt kreşi, kadın sohbet ve dayanışma evi gibi projelerin yeni dönemde sayısının artırılacağı müjdesini verirken, yeni dönemdeki vizyon projelere de kısa sürede başlanacağını açıkladı. Cumhuriyet Kongre Merkezi, Atatürk Öğrenci Yurdu ise vizyon projelerin en önemli örneklerini oluşturuyor.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin yeni döneme de hızlı başladı. 31 Mart yerel seçimleri yapılmasına karşın Çukurova ilçesinde hizmetlerde hiç aksama olmadığı gibi yeni dönemde çalışmalara hız verildi.

Yol, temizlik, park bahçeler gibi olağan belediyecilik hizmetlerinde hiçbir aksama yaşanmayan Çukurova ilçesinde halkın yaşam kalitesinin artması için yeni projelerin hayata geçirilmesi noktasında da çalışmalara başlandı.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN PROJELER

Çukurova Belediyesi geçen dönemde Türkiye’ye örnek olan projelere imza atmıştı. 31 Mart yerel seçimlerinde neredeyse tüm başkan adaylarının vaatleri arasında yer alan semt kreşleri, emekli dinlenme evi ile kadın sohbet ve dayanışma evi projeleri, hem Çukurovalıların büyük beğenisini kazanmış, hem de diğer belediyeler tarafından örnek alınan uygulamalar olarak dikkat çekmişti.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 5 yıl içinde 7 semt kreşi açtıklarını belirterek, ihtiyaç olan bölgelerde yeni kreşler açmayı sürdüreceklerinin müjdesini verdi. Başkan Çetin, sayısı 13 olan emekli dinlenme evi ve 4 kadın sohbet ve dayanışma evine de yenilerinin ekleneceğini ifade etti.

BAŞKAN ÇETİN HER KESİMİ DÜŞÜNÜYOR

Mevcut projeler geliştirilirken Çukurova’yı yeni projelerle tanıştıracaklarını ifade eden Başkan Çetin, bunlar arasında yer alan “Mola Evi” projesinin de yine Türkiye’ye örnek olacağını kaydetti. Engelli annelerinin kendilerine zaman ayırmasını sağlayacak “Mola Evi” projesini çok önemsediklerini belirten Başkan Çetin, “Engelli anneleri Mola Evi’ne çocuklarını haftanın 2 günü 4 saat güvenle emanet edebilecek ve kendi özel işlerini halletmek için zaman bulabilecekler” dedi.

Başkan Çetin, “Nöbetçi Kreş” uygulamasına da yeni dönemde başlayacaklarını belirtti. Bu uygulama ile her gün bir kreşin gece yarısına kadar açık kalacağını anlatan Başkan Soner Çetin, “Anne babalar özel günlerinde çocuklarını akşam nöbetçi kreşe bırakacak ve gece yarısına kadar nöbetçi kreşimiz açık kalacak” ifadesini kullandı.

BÜYÜK PROJELER HAYATA GEÇECEK

Çukurova Belediyesi yeni dönemde vizyon projelerin de startını veriyor. Cumhuriyet Kongre Merkezi, Atatürk Öğrenci Yurdu, Belediyeevleri Kentsel Dönüşüm projesi yeni dönemde hayata geçecek dev projelerden bazıları. Çukurova’yı adına yakışır bir kongre merkezine kavuşturacaklarını belirten Başkan Soner Çetin, 200 erkek, 200 kız öğrencinin barınacağı Atatürk Öğrenci Yurdu için çalışmalara en kısa sürede başlanacağını bildirdi.

ÇUKUROVA TÜRKİYE’NİN YILDIZI OLACAK

Başkan Soner Çetin, yeni dönemde vaat ettikleri tüm projeleri hayata geçireceklerini ifade ederek, “Hatta vaatlerimiz arasında yer almayan çok sayıda projeyi de gerçekleştireceğiz. Olağan belediyecilik hizmetlerinde “sıfır sorun” hedefi koyduğumuz Çukurova’mız Adana’nın en güzel ilçesi. Yeni dönemde hayata geçireceğimiz projelerle Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak” şeklinde konuştu.