Ortak tepkiye neden olan konu ise yerel medya dağıtımı yapan şirketin yüzde 500 oranındaki kabul edilemez zam talebi. Yerel medya dinamikleri ise bu karara haklı olarak tepki koyuyor. Bu kapsamda sorunun aşılması için görüşmeler sürerken yerel medyanın en büyük gücü olan okura ulaşmak ve kamuoyunu bilgilendirmek adına ortak manşetle çıkılıyor. 

Yüzde 500'leri aşan artış ile gazetelerin dağıtımı konusunda ciddi sıkıntılar yaşanabilecek. Bu nedenle yerel medya yöneticileri kamuoyu oluşturmak adına ortak çağrıyı içeren duyuruyu manşetten yayınlıyor.

BENZER TAVIR HAVALİMANI VE KeNTİN DEĞERLERİ İÇİN YAPILACAK MI?

Yerel Medyanın bu olumlu tavrının Uluslararası Mersin Havalimanının açılmasıyla şakirpaşa havalimanının yolcu taşımacılığına kapatılacak olması karşısında da gösterilmesi vatandaşlarca talep ediliyor.

Adana havalimanının yolcu taşımacılığına kapatılmaması için de benzer bir kampanya halkta ciddi karşılık bulacağı tahmin ediliyor.

Adana Metrosunun 2. etabı için onay, 15 bin kişilik stat yapımı, Ceyhan Enerjji İhtisas Bölgesinin hayata geçirilmesi gibi önemli kent ihtiyaçlarının da benzer kampanyalarla sahiplenilmesi ve kamuoyu oluşumuna katkı verilmesi "Adanalılık" bilincinin gelişmesine katkı verecektir. 

Murat Berhun