Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal Adana trafiğinin her geçen gün daha da çekilmez bir hal aldığını ve vatandaşları canından bezdirdiğini söyleyerek hem iktidarı hem de yerel yönetimleri suçladı.

Türkiye’nin en büyük illerinden birisi olan Adana’da son zamanlarda vatandaşların yaşadığı en büyük sıkıntılardan birisi olan trafik sorununa dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı yetkililere seslenerek bu sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Baysal; "Adana’nın dört bir yanından vatandaşlarımızdan şikayetler alıyoruz. Şehir merkezindeki trafik problemini artık hepimiz kanıksamıştık ancak bugün gelinen noktada trafiğin sıkışmadığı, trafik akışının adeta durma noktasına gelmediği hiçbir yer kalmadı” dedi.

baglanti-yolu-sonunda-bitti-6
Sadece şehrin yollarında değil şehir içindeki otoyolda bile ilerlemenin artık imkânsız hale geldiğini vurgulayan Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal şöyle devam etti:

"15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün yapımının gecikmesi nedeniyle Şehir Hastanesi önü tam bir keşmekeşe döndü. İktidar Adana’yı hiçbir konuda öncelemediği için bu meseleyi de görmezden geliyor. Bir bağlantı yolunu bile aylardır bitiremediler. Bununla birlikte bu konuda sadece iktidarı suçlamamız adaletsizlik olur. Başta Adana Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediyelerin sorumluluğundaki yollarda da tıkanıklık söz konusu. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde aylardır devam eden ve bir türlü bitirilemeyen çalışmalar var. Yineşehrin birçok bölgesinde kaldırım yenileme adı altında hiçbir sorunu olmayan kaldırımlar sökülüp yerine yenileri yapılıyor.

Bu da hem milli servetin çarçur edilmesine dolayısıyla israfa hem de trafik sıkışıklığına neden oluyor. Özellikle işe gidiş ve eve dönüş saatlerinde az önce saydığım yerlerin dışında Mithat Özsan Bulvarı, Mavi Bulvar, Öğretmenler Bulvarı, Türkmenbaşı Bulvarı gibi yerlerde de trafik büyük bir sorun. Sinyalizasyondan kaynaklanan problemler ve kazaları da ekleyince trafik Adanalı için adeta bir çileye dönüşüyor. Bu sorun bu güzel memlekette yaşayan insanların değiştirilemez kaderi değildir. Yeniden Refah gelecek ve bu sorunlar bizim yönetimimizde çözülecektir" 

Başkan Baysal açıklamalarını şöyle tamamladı; "Hemşehrilerimiz tasalanmasın. Kaygı duymasın. Sadece biraz daha sabretsin. Bu yöneticilerin sorun çözemeyeceğini, aksine sürekli sorun ürettiklerini biliyoruz. Vatandaşlarımız üzülmesinler. Artık çare var, artık alternatif var, artık Yeniden Refah var. Bu sorunları da sadece biz çözeriz, Milli Görüş Belediyeciliği çözer. İktidara gelip, yerel yönetimleri devraldığımız ilk günden itibaren Adana’yı yeniden yaşanabilir, çağdaş, sorunsuz ve huzurlu bir kent haline getireceğiz. Söz veriyoruz."