Yeniden Refah Partisi Seyhan İlçe Kongresi geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Tek listeyle gidilen kongrede ilçe başkanlığına Yusuf Aktürk seçildi.
Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen ilçe kongresine Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aşıla, İl Başkanı Selahattin Baysal, ilçe başkanları, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.


Salonun tıklım tıklım dolduğu kongrede bazı vatandaşlar kongreyi ayakta izlemek zorunda kaldı.
Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal Seyhan’da bu güne kadar görev yapan tüm başkan ve yöneticilere teşekkür ederken Yusuf Aktürk önderliğindeki yeni yönetimin ilçede partilerini ilk sıraya yerleştireceklerine inandığını söyledi.


Baysal’dan sonra kürsüye çıkan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aşıla da ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan Türkiye’nin bu sıkıntıdan kurtulması için üretime yön vermesi gerektiğini, üretimin kalbinin bereketli Çukurova toprakları olduğunu Çukurova’nın kalbinin ise Seyhan olduğunu ifade etti.
Yapılan oylamada oy kullanan tüm delegelerin desteğini alarak Yeniden Refah Partisi’nin Seyhan İlçe Başkanı olarak seçilen Yusuf Aktürk kürsüye çıktığında ise salon alkış ve sloganlarla inledi. 


Salondakilerin coşkusuyla konuşmasına başlayan Başkan Aktürk; "Bugün bu harika topluluk bize artık birilerinin görmezden gelemeyeceği Yeniden Refah Partisi gerçeğini bir kez daha herkese ilan etmiştir" dedi.
Adana’nın geri kalmışlığının nedeninin bugüne kadar Adana’yı temsil eden yöneticiler olduğunu vurgulayan Başkan Yusuf Aktürk konuşmasında; "Elbette yerel yöneticilerimiz kadar iktidarların da Adana’yı öncelemediğini, ilimize şaşı baktıklarını söylememiz lazım ancak Yeniden Refah iktidarında Allah’ın izni ile Adana için de Seyhan için de yapacağımız projelerimiz hazır. Üretim ile istihdam ile hem gençlerimize sahip çıkacağız hem de ilçemizi kalkındıracağız" ifadelerini kullandı.
Zaman zaman alkışlar ve sloganlarla sözleri kesilen Başkan Aktürk konuşmasını; "Bugünden tezi yok! Seyhan’da mahalle mahalle, sokak sokak gezeceğiz. Hemşerilerimizle tek tek görüşeceğiz. Sıkılmadık el bırakmayacak tüm vatandaşlarımıza Genel Başkanımız Doktor Fatih Erbakan’ı, Yeniden Refah Partimizi ve ilçemizde yapacağımız çalışmaları anlatacağız. Yeniden büyük Türkiye ancak Yeniden Refah iktidarı ile Fatih Erbakan’ın cumhurbaşkanı olmasıyla mümkündür. Bunu gerçekleştirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız" sözleriyle tamamladı.

Yusuf Aktürk konuşasının ardından sahneden inerken coşkulu kalabalık kendisi ile fotoğraf çektirmek için yarıştı.
Yapılan oylamanın ardından kongre sona erdi.