Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın alt ve üstyapı işlerini yürüten Kozuva Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva Adana ve Mersin Medyasına yaptığı açıklamada Adana Havalimanının kapanıp kapanmayacağına yönelik Adanalıları üzen açıklama yaptı. 

Adana Hava Limanının kapanıp kapanmayacağı konusunda Yeni havalimanı hizmete girdikten sonra karar verileceği konusunda sözleşmede madde olduğunu kaydeden Kozuva "12 bin metrekarelik havalimanı Adana'ya yakışıyorsa kalsın!" diyerek hoş olmayan ifade kullandı. 

Adana Havalimanı Kapanacak mı?

HANİ ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI 29 EKİM'DE AÇILACAKTI?

Kozuva Şirketler Grubu tarafından inşaatı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 29 Ekim'de açılacağına yönelik büyük propaganda yapılmasına karşın verdikleri sözü tutamayan yüklenici firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Kozuva ÇBH'nin seçimden önce Şubat ayı gibi açılabileceğini söyledi. Kozuva şöyle konuştu:

"Çukurova Havalimanı Türkiye'nin 4. büyük havalimanı oluyor. Kargoda Türkiye'nin 2. büyük havalimanı oluyor. Adana Havalimanı'nın şuanda toplam hizmet ettiği alan sadece 12 bin metrekare alan. Buda bu bölgeye yakışık almıyor ve gerçekten kaldırmıyor. 40 milyon Euro fazla para harcayarak biz 3 etabı da bitirmenin hedefindeyiz. Biz açmaya kalksak burayı 29 Ekim'de açabiliriz. Açmak istemememizin sebebi 3 etabı da aynı anda açmak istiyor olmamızdır. Buranın komple bitmiş hali 2023 Şubat ayı gibi görünüyor."

Adana Havalimanı Kapanacak mı?

KOZUVA "BANA KALSA ADANA HAVALİMANI KAPANSIN"

Kozuva Adana Havalimanıyla ilgili sorulara cevap veren rahat ve kendinden emin bir şekilde şöyle yanıt verdi:

"Orası devletin alacağı bir karar. Ona bir şey deme şansımız yok. Benim şahsıma soruyorsan ben kapanmasını isterim. Neden isterim? Oradaki yolcunun buraya geçmesi için. Sonuç olarak ben burada 25 yıl işletme yapacağım. Ama tabi bu kararı devlet alacak. Sözleşmede böyle bir şey var. Kapanıp kapanmayacağına havalimanı hizmete girdikten sonra karar verilecek. 12 bin metrekarelik havalimanı Adana'ya yakışıyorsa bu bölgeye yakışıyorsa kalsın. Başka şeyler yapılabilir orada. Eğitim uçuşları yapılabilir. Havacılığın merkezi olabilir. Fuarlar düzenlenebilir. Bu bizim vereceğimiz karar değil"