Yumurtalık ilçesinde sit alanına hizmet binası yaptığı için Yumurtalık Belediyesince mahkemeye verilen ve 1 yıl 8 ay hapis cezası alan  muhtar Sema Duran görevinden alındı. Son olarak Hatay'a yardım Malzemesi göndermek için yaptığı organizasyonda yer alan ve Ören Mahallesi Muhtarlığına seçildikten sonra SİT alanı içinde yer alan Halil Vay Parkı'na muhtarlık hizmet binası yaptıran Sema Duran, Yumurtalık Belediyesinin şikayetiyle dava açıldı. Yumurtalık Asliye Ceza Mahkemesince Sema Duran 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Muhtar hapis cezası aldığı için Yumurtalık ilçe İdare Kurulu kararıyla görevden alındı. 

"Memlekette Bu Kadar Sorun Varken Muhtarı Görevden Almak..."

Görevden alınan Ören Mahallesi Muhtarı Sema Duran ise sosyal medya Hesabından yaptığı açıklamada "2 Metrekare Beton döktürdüğüm için dörevden alındım" dedi. Sema Duran açıklamasında şunları söyledi:

"Sevgili Yumurtalık sakinlerimiz. Sizleri Bilgilendirmeyi görev bildiğim icin; 2020 de muhtarlık binası için Halil Vay parkına 2 m kare beton dökturmustum..Yumurtalık Belediyesi tutanak tutup Mahkemeye intikal etmişti her nedense karar şimdi ortaya çıktı ve cezadan muhtarliğım düşmüştür. Benim suçum sadece Mahkeme kararındanki cezadır. Bu kadar memlekette sorun varken bir muhtarı görevden almak ne derece doğru size bırakıyorum. 
Beni destekleyen desteklemeyen sosyal medyadan facebookdan bana yorum beğeni  yapan arkadaşlarım hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim .Hakkınızı helal edin..."

Yumurtalık Belediyesi Şikayet Etti, Kadın Muhtar Görevden Alındı