Adanahabermerkezi.com

Aynı Ulusal Gazetede "Pişti" Oldular! Siz Olsanız Hangisine Tıklardınız? Aynı Ulusal Gazetede "Pişti" Oldular! Siz Olsanız Hangisine Tıklardınız?

Mahmut Çelikcan Döneminden borçsuz hatta kasada para varken teslim alınan belediyenin, 5 yıl içinde ciddi bir borca sokulduğu öne sürülmüştü. Borcun satılan arsaların bedeli hariç 1 Milyar Lira civarında olduğu öne sürülürken Yüreğir Belediye Meclisi Denetleme Kurulunun CHP’li üyesi Muhammet Erginkara, borcu sormasına karşın bir türlü yanıt alamadı.

DENETİM KURULU ÜYELERİ BİLGİYE ERİŞEMİYOR

Denetim Komisyonu üyesi olmasına karşın Belediyenin ilgili birimleri tarafından bilgi verilmeyen Yüreğir Belediyesi CHP Meclis üyesi Muhammet Erginkara yasal olarak verilmesi gereken bilgilerin verilmemesinin düşündürücü olduğunu söyledi.

muhammet-erginkara-alevi-mi

Kanunun kendilerine verdiği görevi yapmaya çalıştıklarını ifade eden Muhammet Erginkara, “Biz halkın vergileriyle oluşan Belediye kaynaklarının doğru kullanılıp kullanılmadığını denetlemekle yükümlüyüz. Bir Meclis üyesi ve Denetleme Kurulu üyesi olmama rağmen Yüreğir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Abdullah Kırköse tarafıma bilgi vermekten ısrarla kaçınıyor. Sorum açık ve net. Belediyenin borcu nedir? Kanunen bizim bu konuda da denetim komisyonunda görüş belirtmemiz gerekiyor. Ancak bilgi olmadan nasıl görüş belirtebiliriz. Neden belediyenin mevcut durumu saklanıyor? Anlamak mümkün değil. Ancak şunu da net olarak söylemek istiyorum eğer 29 Mart tarihine kadar net borç ve mal varlığı tarafımıza yazılı olarak verilmez ise CHP’li üyeler olarak Denetim Komisyonu Raporuna Şerh koyacağız ve eksik bilgilendirmeden dolayı görüş bildirmekten kaçınacağız.” şeklinde konuştu.

ESKİ YÖNETİMİ, YENİ YÖNETİM Mİ AKLAYACAK?

Bu arada resmi yazılarla bilgi talep eden CHP Meclis üyesi Muhammet Erginkara’ya Belediyeden gelen yanıt ise oldukça ilginç oldu. Gelen yazıda talep edilen bilgilerin Belediyenin Mayıs ayı meclis oturumuna geleceği ve oylanacağı yönündeydi. Ancak Mayıs ayında yapılacak meclis oturumunda görevde yeni bir belediye başkanı olacak. Denetleme kurulunun ise bütçe ile ilgili görüşünü 29 Mart tarihine kadar sunması gerekiyor. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

yüreğir borç