Yüreğir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çevre Kulübü öğrencileri,  Adana Orman Bölge Müdürlüğünün “Dünya Ormancılık Günü ve Haftası” etkinlikleri çerçevesinde 25 Mart 2024 Pazartesi günü Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kampüsünde düzenlenen “Geleceğe Nefes” fidan dikme etkinliğine katılarak çok sayıda kızılçam, ardıç ve servi fidanını toprakla buluşturdu.  

Bu renkli ve anlamlı etkinliğe katılan öğrenciler, fidan dikmenin ve çevreyi güzelleştirmenin doyumsuz tadını yaşamış oldular. Yüreğir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdiresi Sayın Gülay ATCI: “Çevre Kulübü  öğrencilerimizin Geleceğe Nefes fidan dikme etkinliğine katılmalarını çok anlamlı buluyorum. Geleceğin Türkiye’si çevreye duyarlı, yeşili seven, doğayı koruyan bireylerle daha güzel ve yaşanabilir olacaktır. Şair Ziya Osman Saba ‘Bir dikili ağacım olaydı yeryüzünde / Akasya, hurma, kavak / Sığınmak için gölgesine / Bir dal, yaprak yaprak / Bir ağaç gölgesi, bir rüzgâr öteden / Allah’ım! Dünyandan bir karış toprak / Kavgasız, gürültüsüz, üstünde / Mesut olunacak’ dizeleriyle fidan dikmenin önemine vurgu yapmıştır. Etkinliği organize eden Adana Orman Bölge Müdürlüğünün idareci ve personeline, öğrencilerimizi etkinlik alanına taşıyan Yüreğir Belediye Başkanlığına, okulumuz müdür yardımcılarına, öğretmenlerimiz Eda YILDIZ, Hülya ZEREN, Kadri DEDECAN ve Hüseyin ARAS’a, Çevre Kulübü öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Okul olarak çok sayıda sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik. Çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.” dedi. 

Adana - Mersin Arasında "Ring" Seferleri Başlayacak Mı? Adana - Mersin Arasında "Ring" Seferleri Başlayacak Mı?

fidan dikimi

Etkinlikte çok sayıda fidanı toprakla buluşturan öğretmen ve öğrenciler, hatıra fotoğrafları çektirerek bu anılarını kalıcı hâle getirdiler.