Kaynak: 5ocakgazetesi.com

Yüreğir Belediyesi, Akdeniz Mahallesinde bulunan ve vatandaşın yaydığı kötü koku nedeniyle kaldırılması istediği koyun pazarının bulunduğu yaklaşık 6 Bin 500 Metre alanın, satışı için seçime 10 gün kala 21 Mart 2024’de ihaleye çıkmıştı. İhaleye katılım olmayınca “Koyun Pazarı” olarak kullanılan alanın satış ihalesi ertelendi.

Yüreğir’de “Park Alanı” Koyun Pazarı Oluyordu!

YÜREĞİR BELEDİYESİ KOYUN PAZARINI İMARDA PARK OLAN YERE TAŞIMAK İSTEDİ

Yüreğir Belediyesi, “Koyun Pazarı” olarak kullanılan alanın satışını yapacağı için mevcut alanı kullanan esnafa yeni bir yer bulma arayışına girmişti. Belediye, yine Akdeniz Mahallesinde bulunan ve imarda park alanı olarak görülen 6 bin 500 metrelik alanı “Koyun Pazarı”na dönüştürmek için çalışmalara başladı. Belediye ekipleri iş makinalarıyla imarda Park Alanını olarak görülen yeri “Koyun Pazarı”na dönüştürmek için çalışma yaptı.

Yüreğir’de “Park Alanı” Koyun Pazarı Oluyordu!

MECLİS ÜYESİ MUHAMMET ERGİNKARA İTİRAZ ETTİ

Bu kararın uygulamaya geçirilmesiyle CHP Meclis üyesi Muhammet Erginkara ile Mahallesine kötü kokuların yayılacağını öne süren Haydaroğlu Mahalle Muhtarı Şahap Canoğulları bu karara itiraz etti. Meclis üyesi Muhammet Erginkara 21.03.2024 tarihinde Belediyeye başvurarak imarda park alan olarak görülen yere “Koyun Pazarı” yapılmasının durdurulmasını istedi. Muhtar Canoğulları da kötü kokunun mahalle sakinlerini rahatsız edeceğini, seçime 10 gün kala yapılan ihalenin ve imarda park alanı olarak görülen yere imara aykırı olarak “Koyun pazarı” yapılmasının geri dönüşü zor sonuçlar doğuracağını söyleyerek itirazını iletti.

Ramazan Saygılı'dan "Kan Bağışı" Çağrısı Ramazan Saygılı'dan "Kan Bağışı" Çağrısı

Yüreğir’de “Park Alanı” Koyun Pazarı Oluyordu!

İTİRAZLAR ÜZERİNE BELEDİYE GERİ ADIM ATTI

Bu gelişmelerin ardından, aynı gün içinde yapılan ihale, alıcı çıkmaması üzerine ertelenirken Belediyeden Muhtar Şahap Canoğulları’na İmarda Park alanı olarak görülen yere “Koyun Pazarı” yapımının iptal dildiği telefonu geldi. Böylece “Koyun Pazarı”nın imara aykırı olarak park alanına yapılması şimdilik durdurulmuş oldu. Akdeniz Mahallesi’nde bulunan ve hali hazırda “Koyun Pazarı” olarak kullanılan alanın ertelenen ihalesinin yeni dönemde yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Yüreğir’de sorun olarak görülen “Koyun Pazarı”nın nerede kurulacağını ise yeni seçilecek Başkanın tercihi belirleyecek.

Yüreğir’de “Park Alanı” Koyun Pazarı Oluyordu!