AYAMDER (Adana Yapı Müteahhitleri) nin iki yıl boyunca gösterdiği gayret ve çaba neticesini verdi ve Adana Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği uygulamasında olması gereken düzeltmeler, değişiklikler yapılarak yürürlüğe girdi.

"İMAR YÖNETMELİĞİ ARTIK ŞEHRİ RAHATLATACAK"

Adana Büyükşehir Belediyesi İmar yönetmeliğinde beklenen arzulanan değişiklik resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle imar uygulaması ve imarla alakalı alınacak karar uygulamaları şehri yönetenlerin yetkisinde olduğu anlamına geliyor. İki yılı aşkın bir süre bu konunun takipçisi olan AYAMDER in gayretleri sonucu resmi gazetede yayınlanan yönetmelik, ilimize uygun yaşam biçimi ile uyumlu olabilecek en yakın içeriklere sahip imar yönetmeliğini tanımlamış, hazırlamış ve onaylatarak hizmete girmesini sağlamış bulunmaktadır. 

ADANA BELEDİYELERİ YETKİLİLERİ VE SEKTÖR TEMSİLCİSİ  STK’LARIN İŞ BİRLİĞİ BAŞARIYI GETİRDİ

6 Eylül 2022 de Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Adana Büyükşehir Belediyesi İmar yönetmeliği ABŞB İmar dairesi Başkanı ve yetkilileri,Çevre Şehircilik Bakanlığı ilmüdürlüğü yetkilileri,Seyhan İlçe Belediyesi yetkilileri, Yüreğir İlçe Belediyesi yetkilileri,Sarıçam İlçe Belediyesi yetkilileri,TMMOB, Adana Mimarlar odası yetkilileri, Adana Makina Mühendisleri Odası Yetkilileri,Adana İnşaat Mühendisleri Odası Yetkilileri, Akamderyetkilileri ve AYAMDER in iki yılı aşkın süre boyunca , Çevre Şehircilik Bakanlığı (Ankara ) ile defalarca yapılan görüşmeler neticesinde ,çalışarak , ilimize uygun yaşam biçimi ile uyumlu olabilecek en yakın içeriklere sahip imar yönetmeliğini tanımlamış , hazırlamış ve onaylatarak hizmete girmesini sağlamışlardır.

‘İMAR DÜZENLEMELERİ ARTIK ŞEHRİ RAHATLATACAK’

AYAMDER (Adana Yapı Müteahhitleri) Başkanı Nadir Vurankaya açıklamasını şöyle tamamladı:

“Büyükşehir yönetmelikleri, Şehirlerdeki imar düzenlemelerinin şehri yönetenlerin yetkisinde olduğunun simgesidir, bu anlamda büyük bir öneme sahiptirler.Kendi kültürü ve yaşam biçimi ile tüm insanlığa örnek teşkil eden Adana’mıza hayırlı olmasını diliyoruz. AYAMDER olarak başarı ile sonuca ulaşmış bu süreçte, şehrimize bulunduğumuz bu katkıdan dolayı çok mutlu olmakla beraber bundan sonra da ilgili olduğumuz imar, uygulama vs. gibi tüm konularda yerel yönetimler ile şehrimiz için her türlü desteğe hazırız. Ayrıca AYAMDER olarak Adana için ve insan odaklı tüm Sosyal projelerin yanında olmaya da devam edeceğiz.”