Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı “Türkiye’siz bir dünya, MHP’siz bir Türkiye düşünülemez. MHP Türkiye’dir, Türk Milleti’dir, Türkiye’nin itici gücüdür!” dedi.

Ayhan Barut, POMEM Mağduriyetini Meclis Gündemine Taşıdı Ayhan Barut, POMEM Mağduriyetini Meclis Gündemine Taşıdı

ŞÖLEN HAVASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14. Büyük Kurultay’da yapılan seçim sonucunda bin 295 delegenin tamamının oylarını alarak güven tazeledi. Kurultayın ardından mesaj yayımlayan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Ülkücü-Milliyetçi Hareket, 14. Büyük Kurultayını büyük bir şölen havasında gerçekleştirmiş, yine Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin etrafında kenetlenmiştir.” ifadesini kullandı.

mhp kurultay

“BAYRAĞI YERE DÜŞÜRMEDEN…”

Kanlı devamla şunları söyledi:

“Hareketimizin Kurucu Lideri Başbuğ’umuz merhum Alparslan Türkeş’ten devraldığı bayrağı yere düşürmeden ve daima her şart altında ‘Önce ülkem ve milletim’ diyen Sayın Genel Başkanımız delegelerimizin tamamının oyunu alarak güven tazelemiş, yeni dönemde görev yapacak yönetim kurulumuz da belirlenmiştir.”

SÜREÇ VE 14. BÜYÜK KURULTAY…

“Dünyada büyük bir güç savaşının yaşandığı, gönül coğrafyamızın baskı ve saldırılara maruz kalmaya devam ettiği süreçte Türkiye’nin konumu çok önemlidir. Bununla birlikte Türk Milleti’nin hassasiyetlerini özümsemiş Milliyetçi Hareket Partisi’nin varlığı ve iradesi de çok değerlidir. Türk ve Türkiye Yüzyılının kapısını araladığımız bu dönemde 14. Büyük Kurultayımız ve sonucu bu açılardan da kıymetlidir.”

“CENAB-I ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN”

“Türkiye’siz bir dünya, MHP’siz bir Türkiye düşünülemez. MHP Türkiye’dir, Türk Milleti’dir, Türkiye’nin itici gücüdür! Kuşkumuz yoktur; Türkiye’nin ve Milliyetçi Hareket’in önü açıktır. Ülkemizin huzuru, güvenliği, bekası için binlerce şehit vermiş, çok ağır bedeller ödemiş kutlu bir davayı temsil eden Milliyetçi Hareket Partisi olarak, muhatap kaldığımız her zorluğu yeneceğimize yürekten inanıyoruz. Milletçe yolumuz, bahtımız açık olsun. Kurultayımız ülkemize, milletimize, partimize hayırlı olsun. Cenab-ı Allah Sayın Genel Başkanımızı başımızdan eksik etmesin.”

ADANA’DAN İKİ İSİM MYK’DA

Ankara Spor Salonu’nda yapılan kurultaya MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı ile beraber teşkilat başkanları ve üst kurul delegeleri de katıldı. Adana’dan iki milletvekili dâhil toplam 36 üst kurul delegesi oy kullandı. MHP Adana eski İl Başkanı Mustafa İzgioğlu Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) ‘Asil üye’, MHP Adana eski İl Başkan Yardımcısı Yeşim Akkaş ise ‘Yedek üye’ listesinde yer aldılar.