Yorum - Haber

Başkan Karalar ile 2019'daki seçiminin hemen ardından arası açılan ve  alevilere ciddi mesafe koyarak onlardan uzaklaşan Akif Kemal Akay, Belediyede de çok sayıda yetkili alevi ismi belediyeden uzaklaştırmış, biat etmeyen alevi işçilere de mobing uygulamıştı. 

4 yılda "dışlama politikasında" amacına ulaşan ve halk arasında "Sözde bilge başkan" olarak bilinen Akif Kemal Akay, kendini arayan kadın muhtara "Ben bekar adamım saat 22:00'den sonra beni niye arıyorsun" diyen kadına şiddetçi başkan yardımcısıyla, Kadın muhtarı akşam saat 22'den sonra (Saat 22:00 Seyhan Belediyesinde çok önemli olsa gerek) arayarak tehdit eden müdürüyle yerel seçime hazırlanıyor. 

Zeydan Karalar ise "Kazanacak Aday" söyleminin ardından 6'lı masadan kalkıp-hakaret edip ve yeniden masaya dönen Meral Akşener ile işbirliği yapan CHP'nin yeni yönetimiyle arasını düzeltmeye çalışıyor. Zira Kemal Kılıçdaroğlu'nun alevi olması nedeniyle, masadan kalkan ve ardından seçimi kaybettirecek söylem ve davranışlarda bulunan Meral Akşener ilk etapta Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel ile adı konmamış bir işbirliği yapmıştı. Kendisi Kılıçdaroğlu hakkında sert sözler söylerken İmamoğlu ve Özel de kurultay için Belediye başkanlarını ikna edici çalışmalar yapmıştı! Hatta Özgür Özel genel başkan olduktan hemen sonra kendileriyle işbiliği yapmayan Belediye Başkanlarına yönelik, "İstanbul, Ankara ve Aydın dışındaki illerde Başkanlık için anket yapacakları"nı duyurmuştu. Daha net ifadeyle Kılıçdaroğlu ile kim işbirliği yaptıysa temizlik operasyonu sinyali vermişti. 

Ancak güvendikleri dal olan Meral Akşener "Alevi Aday" nedeniyle ipleri kopardığı CHP ile işbirliği yapmama kararını şimdilik sürdürdü. Böyle olunca da İyi partinin açık desteği olmadan üstüne de var olan belediye başkanlarını aday göstermeme durumunda seçimde hezimet yaşayacağını anlayan Ekrem İmamoğlu- Özgür Özel bu riski almayacağı düşünülüyor.

İbre kendine dönen Zeydan Karalar'da hamle yaparak alevilere adeta kin kusan HEDEP destekli Akay ile barıştı!!!

Şimdi Zeydan Karalar, HEDEP'in de dolaylı (Açık) desteğini alarak Akif Kemal Akay ile aday yapılıp kazanmayı düşünüyor.

İmamoğlu-Özel ikilisi ise Ayhan Barut, Burhanettin Bulut ve Soner Çetin'e rağmen( O da son dakika anlaşılarak 'Meral Abla' kontenjanından Başkan olabilir) Karalar-Akay ikilisini aday gösterirse renkli bir seçim olabilir.

Düşünün ; Zeydan Karalar ile ters düşmesi yüzünden alevilere adeta kin duyan Akif Kemal Akay, düşmanlaştırdığı alevilerden Zeydan Karalar aracılığıyla kendine oy isteyecek!!!

Bakalım kendilerini dışlayan ve  bir iki biatçıya yaptığı sıradan hizmetlerle "Bak Alevilere de hizmet yaptım" diyecek olan Akay, alevilerin oyunu alabilecek mi?

Ya da:

"Kazanacak Aday" diyerek masadan kalkıp, yeniden oturan  söylemleri ve yaptıklarıyla  Alevi Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesini engelleyen Meral Akşener'e "Meral Abla" diyerek güzellemeler yapan CHP yönetimi, Alevileri dışlayan Akay'ı tekrar aday gösterecek mi? 

Hesap yaparken şu hesabı da aklınızda tutmanız gerekir. 

Hayatları boyunca insanı, insan olduğu için seven, saygı duyan aleviler, kendilerine kin güdene bu kez gül vermeyecek. Gülün kime verileceği bellidir.

Dikeni de...

Murat Berhun

İşte o haber....

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, hafta sonlarında yurttaşların evlerine konuk olmaya devam ediyor.

İLK DURAK HADIRLI MAHALLESİ

Hafta sonunda ilk olarak Hadırlı Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Akay, mahalle sakinlerinin evlerine konuk oldu. Mahallelilerin hizmetle ilgili taleplerini dinleyip, gerekli talimatları veren Başkan Akay daha sonra ziyaret ettiği mahalle esnafına hayırlı işler diledi.

OVA MAHALLESİNDE KADINLAR VE ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Sadullah Kısacık "Buğday Taban Fiyatı 15,50 TL’den Aşağıda Olmamalı!" Sadullah Kısacık "Buğday Taban Fiyatı 15,50 TL’den Aşağıda Olmamalı!"

Akay daha sonra Ova Mahallesi’nde Muhtar Alaaddin Barış ile birlikte Miskine Kaya’nın evine konuk oldu. Kaya ailesi ve komşularıyla sohbet edip, belediyeden taleplerini dinleyen Akay, mahallede verilen hizmetleri anlatıp, yapılacak projeler hakkında da bilgiler aktardı.

MUSTAFA ALİ’NİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN ZİYARET

Akay,Ova Mahallesi’ndeki ikinci ziyaretini Şahize İşler’in 11 yaşındaki kas hastası olan oğlu Mustafa Ali’ye gerçekleştirdi. Seyhan Belediyesi’nin daha önce tekerlekli sandalye desteği sağladığı Mustafa Ali’nin yaşam kalitesini artırmaya yönelik ihtiyaçlarını kendisinden ve ailesinden dinleyen Akay, eksiklerin en kısa sürede tamamlanacağını söyledi