Ortaköy'de bulunan Feriye'de düzenlenen toplantı, festival içeriği ile ilgili yapılan bilgilendirmenin ardından konuşmalarla devam etti. Toplantıda Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan sonra Vali Köşger bir konuşma gerçekleştirdi.

6-7-8 Ekim 2023 tarihlerinde kapılarını açmaya hazırlanan 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin İstanbul'da düzenlenen basın toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Vali Köşger; Türkiye yüzyılının başlangıcında, lezzet denilince akla ilk gelen şehir olan Adana’yı böylesine öne çıkaran, Adana’yla özdeşleşmiş lezzet festivali münasebetiyle, toplantıya katılan konuklarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı.

Adana’daki görevinde henüz bir ayı yeni tamamladıklarını söyleyen Vali Köşger,  “Buradaki belki de en taze Adanalı benim.  Adana ile ilgili intibaları buradan tüm Türkiye’ye iletecek belki de en son kişi benim. Ancak şunu söyleyebilirim ki Adana sadece mevsimi ile iklimi ile coğrafyasıyla sıcak değil Adana insanıyla da sıcak. Sımsıcak kucaklıyor gelen misafirlerini.” dedi.

Adana’nın her anlamda müthiş bir potansiyeli olduğunu ifade eden Vali Köşger, “Bunu uzaktan biliyorduk, ama bu bir ay içinde yerinde tespit etmek farklı bir gözlem. Adana müthiş bir potansiyeli içeriyor. Bir kere dünyanın en önemli ovalarının birinin üzerinde kurulmuş olması nedeniyle tarım alanında müthiş bir potansiyeli barındırdığını hepimiz biliyoruz. Tarım, tüm dünyada endüstri devriminin de tetikleyicisi olması hasebiyle Adana’da da yine sanayiyi tetikleyen bir unsur olmuş ve Türkiye’de ilk sanayileşen, endüstrileşen şehirlerin başında Adana geliyor. Dolayısıyla Adana hem tarımda hem de sanayide önemli bir potansiyeli barındırıyor. Adana aynı zamanda çok önemli bir turizm potansiyelini de barındırıyor.  Sadece 40 dakika mesafede denize ve sahile ulaşmanız, 40 dakika mesafede yaylaya ve dağ turizmine ulaşmanız değil;  Adana’yı aslında öne çıkaran Adana’nın gastronomisi, mutfağı, kendine özgü pişirme, sunma ve ikram etme, misafirlerini ağırlama alışkanlığıdır.  Bu husus turizm açısından önemli bir husustur.”  dedi.

7. Uluslararası Lezzet Festivalinin Kokusu Çıktı!

Adana Lezzet Festivali’nin bu noktada strateji olarak doğru belirlenmiş bir etkinlik olduğunu belirten Vali Köşger konuşmasının devamında, “Turizmi geliştirmek istiyorsanız bir dinamo, bir lokomotif belirlemeniz lazım. Adana’nın turizmdeki lokomotifi gastronomidir, lezzettir, mutfağıdır, misafirperverliğidir, sunum tipidir. Adana’daki lezzet şölenini ben başka yerde görmedim. Her şeyden önce Adanalılar bir kere gözümüzü doyuruyorlar. Buradan basınımız vasıtasıyla tüm Türkiye’ye ve uluslararası camiaya sesleniyorum. Gelin önce bir gözünüz doysun. Gözünüz şenlensin, gönlünüz doysun. Arkasından tabii ki o lezzetli yemekleri, damak çatlatan lezzetleri ile bedeniniz ve ruhunuz doysun Adana’daki sevgi ve muhabbet ortamında. Onun garantisini veriyorum.” dedi.

Ülkemizin her köşesinin güzel, her köşesinin kendine özgü değerleri ve kendine özgü özellikleri olduğunu ifade eden Vali Köşger, “Adana biraz önce de dediğim gibi bütün potansiyeliyle sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla kendine özgü bir sürü hususiyeti barındırıyor. Turizmde de Adana’yı gastronomi alanında en iyi yerlere getireceğiz inşallah. Festivalimizi daha rafine, daha iyi hale getirecek, üzerinde daha çok çalışarak turizmin Adana’daki lokomotifi haline getireceğiz. Bunu da hep birlikte başaracağız. Ben burada bu festivalin gerçekleştirilmesinde emeği geçen bütün belediye başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, organizasyon firmamıza, festivalimize katkı sunan herkese, burada emek sarf eden herkese şehrimiz adına, ülkemiz adına şükranlarımı sunuyorum. Daha iyi festivallerde buluşmak dileğiyle hepinizi Adana’ya bekliyoruz.” dedi.

7. Uluslararası Lezzet Festivalinin Kokusu Çıktı!

ÜLFET'ten Bayram Sürprizi: Muhteşem Konserler ve Unutulmaz Deniz Manzarası ÜLFET'ten Bayram Sürprizi: Muhteşem Konserler ve Unutulmaz Deniz Manzarası

Birbirinden leziz Adana lezzetlerinin konukların beğenisine sunulduğu toplantının devamında Vali Köşger, mangal ateşinin başına geçerek konuklarına dillere destan Adana kebabından ikram etti.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından toplantı son buldu.