Hatay’ın Kırıkhan İlçesinde inşaatı devam eden TOKİ deprem konutlarında AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile birlikte canlı yayın yapan Halil İbrahim Uğur, canlı yayın sonrasında şantiye alanından görüntüler çekmek isterken saldırıya uğradığını ve Kırıkhan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını belirterek, “Haber çekimi sırasında kim olduğunu tanımadığım bir şahıs tarafından önce sözlü tacize uğradım. 27 ARA 229 plakalı aracın sürücüsü bu şahıs aracın kornasına basarak haber çekimimizi engelledi. Neden böyle yaptığını sormam üzerine de “Yalan haber yapmayın” diyerek aracından indi ve saldırdı. Vücudumun pek çok yerinden yaralandım. Ardından şantiyede çalışan kardeşi boynumdaki kravat ile beni boğmaya çalıştı” dedi.

Halil İbrahim Uğur’un şikayeti üzerine saldırıyı gerçekleştiren iki şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

ÇGC SALDIRIYI KINADI

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Cafer Esendemir; basına yönelik saldırılara bir yenisinin daha eklendiğini, saldırganların cezaların yetersizliği ve soruşturmaların arzu edildiği şekilde sürdürülmemesinden cesaret aldığını belirterek, saldırıyı kınadı.

Yerel Seçim Adana'da Halkın Parası İstanbul'a: Çağrımızdır! Yerel Seçim Adana'da Halkın Parası İstanbul'a: Çağrımızdır!

Başkan Esendemir; “Maalesef ki; bu saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Saldırılar; gerçekleri gizleyemez. Zaten kısıtlı imkanlarla, çok zor şartlar altında mesleğini sürdürmek isteyen basın mensupları, gerçeklerin dile getirilmesinden ve ortaya çıkarılmasından rahatsız olan kesimler tarafından saldırıya uğramaktadır. Güvenlik güçlerimizin saldırganlara geçit vermeyeceğine ve saldırganları yargıya teslim edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.