Nasıl bir seçim geldi geçti anlamak mümkün değil.

          Kaybedeni olmayan bir yarış olmuş 30 Mart’ta !

           Her kes kazanan. Kazı kazan gibi, boş yok !!!

           Muhalefet yerinde saymaya devam ederken, hep bir ağızdan ekranlarda söylediği marşın, kazançlı çıktıklarını anlatan nakarat kısmı bir hayli keyifsizdi. Hatırı sayılır ölçüde kalabalık bir insan topluluğuna göre ise kaybedeni oldukça fazla bir seçim yaşadık. Neleri kaybettiğimizi burada saymaya gerek yok, zira meydanlarda 2 ay boyunca anlattılar, yazdılar, tapelerle gösterdiler,dinlettiler de ne oldu ki.

          Geçelim bunları, geçelim…

          Kim kazandı ona bakalım.

           Ben size söyleyeyim kazanan Adana oldu...

           Belki de ilk kez Türkiye kan kaybederken, Adana sevindi…

          Türkiye genelinde ki Akp’nin hegemonyası Çukurova’nın topraklarında yandı bitti kül oldu.

          Adana ve çevresinde AKP kaybedenler kulübünde.

           Adana'ya güneş doğacak, fakat doğudan değil,Çukurova'dan...

           Kazanan Adanalı oldu mu, bunu zaman gösterecek fakat, Cuma günü saat 13:30’da Çukurova Belediyesi’nin bahçesinde yaşananlar, kentin geleceği hakkında işaretler koyuyordu.

            Nasıl mı, bakın şöyle;

            Makam koltuğunu belediyenin kapısına indirip, arkasına da belediye yetkililerini alıp, mazbatasını aldıktan daha 48 saat geçmişken, İlçe sakinlerinin karşısına çıkan bir belediye başkanı “Söyleyin hemşehrilerim ne sorununuz var, şikayetiniz nedir” der mi,

          Dedi Soner Çetin… 

           Belediye bahçesinde toplanan Çukurovalı konuştu, o not aldı, hiç kimseyi araya koymayın,aracıya gerek yok bizzat randevu bile almadan gelin yakama yapışın diyerek, 30 Mart akşamına kadar o bilindik siyasi figürlerden olmayacağını gösterdi.

            Bu Soner Çetin anlaşıldı ki, özlenen farkı yaratacak biri olarak,  başkanlarından yüreği yanan Adana için adeta bulunmaz Hint Kumaşı. 

            Belli ki projeleri yalan olmayacak, sözleri havada asılı kalmayacak. Bence seçilmiş diğer başkanlar, klasik siyasi figür olmayı seçmesin, seçim öncesi başka, sonrası farklı bir sima olurlarsa,halkın için de fiyasko olurlar. 

           Gelelim Çukurova'nın bahçesine,verdiği sözleri geçiyorum, öyle bir sinerji vardı ki orada, vatandaşlarda bir umut,muhtarlarda bir rahatlama inmişti ruhlarına.

            Daha şimdiden kolları sıvayıp sokağa çıkan bu başkan, diğer ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’ni tetikleyecektir. Bir başkan fark yaratıp, gece gündüz çalışır, masal kahramanı gibi ilçe de sevilirse, diğerleri için bir tehlike var demektir.

          Çukurova kazandı, aslında Adana kazandı.

          Soner Çetin’in ilçesi için yapacağı şeyler Adana’dan çok Türkiye’de konuşulacağa benzer. Bu hava Çukurova Belediyesi’nden tüm kente sinmeye başladı. 

          Dünyayı 30 yıl geriden takip eden Adana için nihayet talih kuşu kondu.

          Bunu ben değil,bölgede yaşayan vatandaşlar söylüyor. Ve biz de ilk kez daha 48 saat geçmeden bir belediye başkanının yarattığı memnuniyeti yazıyoruz.

          İlginç, bu topraklarda yetişen insanın özlemine bir bakın!

          Belediye başkanlarından çekmiş, iktidarın 12 yıldır sadakasıyla yaşamaya mahkum edilmiş Adana için güneş Çukurova’dan doğuyor.

          Çukurova’daki hareketliliği, çalışmayı, sevgiyi, belediye başkanlığının icraatlarını hisseden, Büyükşehir ve diğer belediyeler de sanırım boş duramaz artık.

          Çukurova parlayınca,onun ışığıyla kör olmak istemeyen diğerleri de o koltuğu bırakıp ya şimdi halka inecek, yada 5 yıl sonra inecektir !