Aday adaylığını açıkladığı gün binlerce kişi toplanmıştı. CHP il binasına sığmayan kalabalığı o günkü gazetede dile getirmiştik. TMMOB Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde Türkiye’nin en genç oda başkanı ünvanıyla görev yapan, Çukobirlik gibi zamanın en iyi kurumunda kapasiteyi en üst seviyeye çıkaran, birçok sivil toplum örgütünde yer alan Zeydan Karalar, Seyhan’a başkan oldu.
Partinin il gençlik kollarında çıktığı yolda CHP İl Başkanlığı’na erişen, hatta iki listeli ikinci döneminde bazı parti büyüklerinin sıcak bakmamasına rağmen delegelerin yeniden il başkanlık koltuğuna oturttuğu Zeydan Karalar, Türkiye’nin 50 şehrinden büyük Seyhan Belediyesi’nin yeni başkanı oldu.
Aday adaylığını ve ‘Seyhan’a nasıl başkan olunabileceğini’ ısrarla ve inatla anlatan Zeydan Karalar, örgütlü bir mücadelenin sonuçlarına güzel örneklerinden biridir. İl başkanlığı sürecinde küçük kazalar da atlatan ancak kısa sürede toparlanan Seyhan’ın yeni başkanının aday belirleme sürecindeki ön seçimde liste başına oturma çabasını da anımsayacaksınızdır.
***
Seyhan gibi metropol bir ilçede başkanlık yapma isteği elbette ki yabana atılmamalıdır. CHP’de politika yapan ve ilçeye aday adaylığını açıkladıktan sonra mücadeleden kaçmayan diğer tüm aday adaylarının hakkı bir kenarda durmalıdır. Zamanını, parasını, emeğini ve alın terini ortaya koyarak partilerine ivme kazandırmanın yanı sıra vizyonlarıyla ilçede hareketlenmeyi sağlamak isteyenler elbette ki önemli bir görev üstlenmişlerdir. İçlerinden bazılarının önümüzdeki genel ya da yerel seçimlerde listelerde yer bulacağını da öngörebiliriz.
***
Seyhan Belediyesi’nin yeni başkanının devir-teslim törenine uzanalım biraz da…
Adana’da dürüstlüğüyle tanınan CHP’li Adana Belediye Başkanı Ege Bağatur’un kabristanını ziyaretten sonra geldiği adliye binasında binlerce kişinin karşıladığı Karalar’ın mazbatayı aldıktan sonraki halini görmeniz gerekirdi. Araç trafiğine kapanan Adliye önündeki yolda insanların etrafında etten duvar ördüğü Karalar, yürümeyi bırakın hareket etmekte bile zorlandı. Sevgi gösterileri öyle bir hal aldı ki herkes ama herkes Karalar’ı koruma içgüdüsüyle hareket etti. Adliyeden Ziyapaşa’daki Seçim Koordinasyon Merkezi’ne böyle gidemeyeceğini anlayan Zeydan Karalar, öyle bir koştu ki; iki kare fotoğraf almak bile çok güçtü artık… Bir ara ciddi düşme tehlikesi atlatan, SKM önünde sakinleşen ve “Beni kimden koruyorsunuz arkadaşlar”cümlesi hafızalarda yer edinen Karalar’ı bu kez belediye önünde binlerce insan bekliyordu. Belediye girişinde Seyhan Belediyesi’nin CHP’li kadrolara geçmesinin gururuyla olsa gerek eski bakanlar, eski milletvekilleri, il, ilçe başkanları, belediye başkan aday adayları, eski, yeni belediye meclis üyeleri yerini almıştı. Azim Öztürk’ün nezaketli yaklaşımı, Karalar’ın aynı tebessümle karşılık vermesi de siyasetin güzel yanlarından biriydi.
Görevi devraldıktan sonra partililerine hitap eden Seyhan’ın yeni başkanı, temizlik işçilerine yönelik söylemlerle öne çıktı. Belediyede zor görevlerden birini hatta en ‘zor’unu üstlenen işçilerin ekonomik koşullarında iyileştirmeler yapacağını kaydeden Karalar, bununla da yetinmeyerek ‘AK MASA’ yerine ‘HALK MASALARI’kavramını getirdi. Yola çıktığında ‘Halkın belediyesini kuracağız’ diyen Karalar’ın ilk icraatı bu yönde atılan önemli bir adımı da teşkil ediyordu.
Seyhan’da birlik-beraberlik mesajlarıyla dolu ilk konuşmasında, “Sizlere hoş geldiniz demiyorum, çünkü burası sizin belediyeniz” diyerek sözlerine başlayan Zeydan Karalar’ın kendi söyleminde olduğu gibi Seyhan’da şikayet döneminin sona ermesini diliyoruz. Meclis üyeleri arasında yer alan başta Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya olmak üzere diğer tüm teknik ve dinamik kadronun sorunların üstesinden gelerek Seyhan’ı hak ettiği noktaya ulaştırması en büyük temennimiz…
Seyhan’da zor ancak bir o kadar da onurlu bir görev üstlenen Zeydan Karalar’ın Seyhan’daki 5 yıllık süreci Adana’da birçok dengeyi alt-üst edebilir. Çünkü biliyoruz ki; Zeydan Karalar’ın Seyhan’da elde edeceği başarı asıl hedefi olan Büyükşehir Belediyesi’ne kapı aralayacaktır.
Hayırlı, uğurlu olsun…
İyi haftalar olsun…