Başkan Akay HDP kontenjanından! seçilen bir meclis üyesinin yaklaşık 1 yıl önce gözaltına alınmasının ardından Seyhan Belediye Meclisindeki konuşması tekrar gündeme oturdu. Başkan Akay o dönem HDP kontenjanından seçilen meclis üyesi olan kendisi tarafından da Başkan yardımcısı yapılan bir ismin gözaltına alınmasıyla ilgili konuşmasında dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Yalan Söylüyor” demesi yeniden gündeme geldi.

BAŞKAN AKAY, KADINA ŞİDDETÇİLERİ NEDEN KORUYOR?

SEYHAN BELEDİYESİNDEN, ADANASPOR VE ADANA DEMİRSPOR'A İHANET!

GAZZE DE, İLEÇ DE ACI VAR, AKAY VE ÇETİN'DEN EĞLENCE VE KONSER VAR!

SEYHAN PARALARI PROFESYONEL SPORCULARA AKITMIŞ, HİZMET İÇİN SIRA YAPMIŞ! 

SEYHANLI HİZMET BEKLİYOR, PARALAR PROFESYONEL SPORCULARA GİDİYOR

İşte Karataş Belediyesinin Borcu İşte Karataş Belediyesinin Borcu

SEYHAN BELEDİYESİNDEN "ŞANTAJ" İDDİASI! DOĞRUYSA KORKUNÇ

Kameralara da yansıyan konuşmalarda Başkan Akay’ın sert tondaki konuşması dikkat çekmiş ve Başkan yardımcısına sahip çıkarken ki söylemleri tepki çekmişti.

BAŞKAN AKAY O MECLİS ÜYESİNİ BAŞKAN YARDIMCISI YAPMIŞTI

O dönem HDP kontenjanından CHP listelerinden Meclis üyesi olan ismi, başkan yardımcısı yaparak “Kürt Milliyetçiliği” yaptığı yorumları yapılmıştı. Ancak Başkan Akay CHP’den aday gösterilmeyince bu kez “Türk Milliyetçiliği” yapan İYİ Partiden aday oldu.  Görüntülerde Başkan Akay’ın HDP kontenjanından meclis üyesi seçilen ve kendi iradesiyle de Başkan yardımcısı yaptığı ismi savunmak adına dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepkisi görülüyor.

BAŞKAN AKAY'A NEDEN OY VERECEKLER?

Şimdi ise “Türk Milliyetçisi” bir siyasi partiden aday olan Başkan Akay’a “Kürt Milliyetçileri”nin oy verip vermeyeceği, aynı zamanda “Kürt Milliyetçisini” Bakana çok sert tepki gösterecek kadar savunurken, “Türk Milliyetçileri”nden nasıl oy alacağı merak ediliyor.