Çukurova Gazeteciler Cemiyetti 49 Yaşında Çukurova Gazeteciler Cemiyetti 49 Yaşında

CHP Çukurova Belediye Başkan A. Adayı Hasan Aslan, 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü’nün 1961 yılında gazetecilerin elde ettiği önemli hakları kabul etmeyen medya patronlarının gazete basmayacağını açıklaması ve basın emekçilerinin bu açıklamaya meydan okuması sonucu ortaya çıktığını belirterek ‘’Etik ve onur mücadelesi veren, meslek onuru için mücadele eden tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.
Hasan Aslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Aslan mesajında, şu ifadelere yer verdi:
‘’Patronlara, iş sözleşmelerinin yazılı olarak yapılması, sözleşmelere ücret miktarı, gazetecinin kıdemi, öğelerinin mutlaka konulması, ücretlerin peşin ödenmesi gibi bazı yükümlülükleri getiren 212 sayılı yasa daha hazırlık aşamasında iken gazete patronları tarafından büyük tepki görmüştü.
Gazete patronları yasanın çıkmaması için çok büyük çalışmalar yürütse de nihayetinde gazetecilerin kazanması ve yasanın çıkması sonucunda 9 gazete patronu üç gün süreyle gazetelerini yasaya tepki olarak kapatacaklarını açıkladı. Onurlu gazeteciler yılmadı ve buna karşı koydu. Demokrasinin önceliği, gücünü halktan alan bağımsız ve özgür basındır. Bu uğurda can veren basın  emekçilerini  saygıyla anıyor, gerçekler uğruna cezaevine girmeyi  bile göze alan bağımsız gazetecileri  kutluyorum."