Uyan anne! Uyan baba! Uyan abla! Uyan abi! Uyan kardeşim!

Bakın işte selası da okunuyor.

İnsanlık sizlere ömür.

Artık onu toprağın derinliklerine gömme vaktidir.

Ona karşı, son görevimizi yerine getirmek gerektir.

Uyanın hadi.

Derin ve de büyükçe kazılmış o kuyunun başında bulunma vaktidir.

Bakın işte, her adımda içine düşüyor insancıklar.

Her düşüşte tutunacak bir el arar gibi ellerini uzatıp da, çığlık atıyorlar.

Lakin bu el uzatış boşuna. Çünkü o ele uzanıp da, eli tutacak bir insanlık dahi kalmadı artık içimizde.

Kin, nefret ve kan kusuyoruz her nefesimizde.

Acı, elem, gözyaşı döküyoruz her bakışımızda.

Uyanın hadi.

İnsanlığı bu derin ve de büyük mezara gömme vaktidir.

İçimizde öldürmüş olduğumuz birçok şeye, şu son görevimizi yerine getirmek gerektir.

* * *

İsrail’in şu bir haftalık süre içerisinde ablukaya alıp bombardımana tutmuş olduğu Gazze’de 200’e yakın insan hayatını kaybederken, 2 bine yakın da yaralı mevcut bulunmaktadır.

Bu denli açık ve net bir şekilde insanlık suçu işlenirken bunun üzerine bir de İsrailli aşırı sağ kadın milletvekili Ayelet Shaked’in yapmış olduğu açiklamaları insanlık adına gerçekten utanç verici bir durumu ortaya koymaktadır.

Ayelet Shaked İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılara destek verdiğini belirten açıklamalarında: ‘‘Hepsi bizim düşmanımız ve onların kanı bizim elimizde olmalı. Bu, öldürülen teröristlerin anneleri için de geçerli. Annelerin oğullarının peşinden gitmeleri adil olur. Ölmeliler ve evleri yakılmalı ki, bir daha terörist yetiştiremesinler.’’ ifadelerine yer verdi.

Bu ifadeler göstermektedir ki, mantık ve vicdanı bu denli yok sayan ve açık bir şekilde kin ve nefret kusan bu insancıklar, her daim dillere dolanan ‘Dünya barışı’ ile herhangi bir bağa sahip değillerdir.

Ve bir diğer durum ise, Dünya kamuoyunun yaşanan bu olaylar karşısında sessizliğini korumasıdır.

Çıkarları doğrultusunda hareket eden bu güçler, her sözüne ‘Dünya barışı’nı katmaktan kendini alıkoyamayan ve fakat bunun tam tersi yönde hareket eden bir güruhtan başka bir şey değillerdir.

Diğer bir tarafta ise Gazze’de yaşanan olayları eleştiren Yıldız Tilbe: ‘‘Allah, Hitler’den razı olsun bunlara az bile yapmış, ne kadar haklıymış adamcağız.’’ sözlerini sarf ederek, Yahudi soykırımı, kadın-erkek, çoluk-çocuk, yaşlı-genç demeden sırf Yahudi oldukları için 6 milyon insanın gaz odalarında, kamplarda katledilmesini meşru bulduğunu göstermektedir.

Ayrıca Adolf Hitler’in: ‘‘Gün gelecek öldürmediğim her Yahudi için, bana küfredeceksiniz.’’ sözünü doğru bulmaktadırlar.

Oysaki Filistin’e destek vermek demek, yapılan başka bir yanlışı doğru kabul etmek demek değildir.

Filistin’e destek vermek demek, yapılan yanlışı tüm çıplaklığıyla ortaya koymak ve bunu ortaya koyarken de bu yanlışı yapanlara benzememektir.

Bu nedenledir ki, akıl ve vicdan ile doğru düşünmek ve farklı olmak, insanlığı diri tutmak demek iken; akıl ve vicdanı yok saymak ve yanlışı yapanlardan farksız olmak ise insanlığı diri diri toprağa gömmek demektir.

* * *

Uyan anne! Uyan baba! Uyan abla! Uyan abi! Uyan kardeşim!

Bakın işte selası da okunuyor. Cenaze namazı da kılınıyor.

Başınız sağolsun! İnsanlık sizlere ömür.