Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı iş birliğinde; Sabancı Vakfı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi” kapsamında, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) katkısı ile “Hayat Dolu Buluşmalar Programı” Adana Kadın Yaşam Merkezi’nde yapıldı.

Birlikte güçlenmenin ve dayanışmanın öncüllendiği programda, kişisel gelişim, bireysel sağlık-bakım, kadın hakları, kadın emeği, kararlara katılım, çocuk koruma gibi temel konular ele alındı.

2 hafta süren Hayat Dolu Buluşmalar Programı’nda, kadınların hayata katılımlarını arttıracak, ileri okuryazarlık becerileri başta olmak üzere; teknoloji kullanımı, iletişim, matematik, sağlık gibi zihinsel ve sosyal becerilerin önemine dikkat çekildi.

Portakal Çiçeğj Karnavalı’nda Satranç Heyecanı Yaşandı Portakal Çiçeğj Karnavalı’nda Satranç Heyecanı Yaşandı

Programda, kadınların, haklarını öğrenmesinin yanı sıra öz yeterlilik, dayanışma, ileri okuryazarlık gibi alanlarda beceriler geliştirmelerine katkı sunuldu.

2 hafta boyunca birlikte güçlenmenin ve dayanışmanın hayat bulduğu programa düzenli olarak katılım sağlayan kadınlara sertifikaları sunularak program sona erdi.