4 Şubat 2024 Pazar günü, ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelen gazeteciler; Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Adana dahil 11 İl’imizde büyük yıkımlara ve can kaybına neden olan 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin yıldönümünde, aramızdan ayrılan yüzbinleri dualarla andı.

ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir; yaşanan depremin açtığı yaraların elbirliği ve yardımlaşarak sarılmaya çalışıldığını belirterek, “Sevinç ve mutluluklar birlikte yaşandığında çoğalırken, acı ve keder de aynı şekilde birlik ve beraberlik içerisinde azalır. Bu demek değildir ki; yaşananlar ve kayıplar unutuldu. 6 Şubat depremi; ülkemizin yaşadığı en büyük acılardan birisidir ve asla unutulmayacaktır.

ÇGC, Deprem Kurbanlarını Unutmadı!

11 İl’imizde büyük tahribata ve can kayıplarına yol açan deprem sonrasında ülke olarak kenetlenip, depremden etkilenen 10 milyondan fazla insanımızın yarasını sarmaya çalıştık.

Basın camiası olarak da bu felakette 21 meslektaşımızı kaybettik. Acımız ilk günkü gibi hala taze. Kayıplarımıza Tanrı’dan rahmet, halkımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz” dedi.

70 Bin 106 Km’lik alanda etkili olan depremin ardından birkaç saat sonra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’ni depremden etkilenenlere açan ÇGC Yönetim Kurulu; kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra yardımseverlerin de katkısıyla imkanlar ölçüsünde konaklama ve iaşe ihtiyaçları konusunda çaba sarfetmişti.

ÇGC’de konaklayan gazeteciler, aileleri ve depremzeler, felaketin 1.yıldönümünde; ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelerek; deprem sırasında yardımlaşan, birbirine destek olan, kaynaşma sağlayan ailelerle 6 Şubat’ta yitirdiğimiz canları yad etti.

Yerel Seçim Adana'da Halkın Parası İstanbul'a: Çağrımızdır! Yerel Seçim Adana'da Halkın Parası İstanbul'a: Çağrımızdır!

Mersin Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç.Dr.M.Zeki Uyanık’ın Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyup, ölenlerin ruhuna hitap etmesinin ardından helva dağıtıldı.

ÇGC, Deprem Kurbanlarını Unutmadı!

CHP eski Milletvekili Kemal Sağ ve eşinin yanı sıra Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Birkan Demirci ve Denizlili minik karateciler de misafirimiz oldu.

Bu vesileyle; 6 Şubat Deprem Felaketi’nde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet başta aileleri olmak üzere milletimize başsağlığı diliyoruz.