> Cumhuriyet Halk Partisi, Haziran seçimleri için ortaya koyduğu programıyla halkın en önemli gündem maddesine temas etti. Hepimizin bildiği üzere vatandaşın en önemli gündemi ekonomi… CHP’nin emekliye iki maaş, kadınlara aylık, asgari ücretliye bin 500 lira, çiftçiye mazot 1.5 lira gibi ekonomik vaatleri diğer partilerin de harekete geçmesini sağladı. Seçim sürecinde en mutlu olduğum konu bu… Siyasi partiler ve liderler programlarının en başına vatandaşın ekonomisini yerleştirmiş. Kimisi biraz abartsa da (5 bin lira asgari ücret) halkın yaşam standardının her geçen gün gerilediği gerçeğiyle hareket edilmesi umut verici. Göreve geldikten sonra kimin nasıl hareket edeceğini kestiremeyen vatandaş için Kemal Kılıçdaroğlu’nun noter onaylı taahhüdü de farklılık arzediyor.
>
> Bu seçimlerde bir başka farklılık daha var. CHP, Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir ‘Roman’ vatandaşı aday gösterdi. İzmir’de seçilecek yerden aday yapılan Özcan Purçu, CHP Adana İl Başkanlığı’na geldikten sonra partiye dinamizm kazandıran Burhanettin Bulut ve ekibinin davetiyle Adana’ya geldi. Bildiğiniz gibi il başkanı ve ekibi eğitimli gençlerden oluşuyor… Hakları inkar edilmesin kafaları da iyi çalışıyor. İzmir’den davet etmişler ‘Roman’ adayı… O da üşenmemiş kalkmış gelmiş. Adana’da yaklaşık 6 bin Roman seçmen var. İzmir 1. Bölge 5. Sıra adayı Özcan Purçu, Roman adaylar için büyük önem taşıyor. Yüreğir’de Akıncılar ve Ceyhan’daki vatandaşlarıyla görüşen Purçu, Adana’da olumlu bir izlenim bıraktı. Mecliste ilk defa temsil edilme heyecanı yaşayan Adanalı Romanlar’ın oyunu azımsamamak gerekiyor. Bu nedenle, Burhanettin Bulut ve ekibinin bu organizasyonu seçimler öncesinde stratejik bir hamle… Hep görmezden gelinen, çoğunlukla toplumun en alt sınıfı olarak görülen vatandaşlarımızın yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşadığını hepimiz biliyoruz. Çoğu çadırlarda yaşıyor. Bir odalı evde 10 kişinin kaldığını da görüyoruz. Evim yakın olduğu için beni şahit de yazabilirsiniz.  Romanların ülkesini seven birer vatansever olduğu da bir gerçek.
>
> Daha önce AKP ve MHP ağırlıklı oy dağılımına sahip yoksul Roman vatandaşlar, içlerinden çıkan adayları nedeniyle CHP’yi destekleyebilir. CHP Genel Merkezi’nin Özcan Purçu’yu seçilecek yerden aday göstererek sadece İzmir’e özel bir müdahale yapmadığını, adayın Adana ziyareti nedeniyle kolayca anlayabilirsiniz. CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut ve yönetim kurulu üyelerinin Adanalı Romanlarla doğrudan temas ettirdiği Purçu’nun vatandaşlarıyla teması, dokunuşu, ‘Romanca’ konuşması CHP’ye blok oy kazandırabilir.
> 7 Haziran’da sandıklar açıldıktan sonra Roman oylarının nereye gittiğine bakmak lazım.
> Oyların çoğunluğu CHP’deyse iyi çalışan Burhanettin Bulut ve ekibi önemli bir sükse yapar.