Bir süre önce sosyal medya hesabından da adaylık paylaşımında bulunan Çakın, yaklaşık 2 yıl sonra gerçekleşecek olan ÇGC seçimleri için kolları sıvadı. 20 yıldan fazladır üyesi bulunduğu Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne hizmet etmekten büyük onur duyacağını belirten Kurtul Çakın şu ifadeleri kullandı:

ÇGC Kupası Super Chıron’un Oldu ÇGC Kupası Super Chıron’un Oldu

“Seçim sonucunda kazanan taraf olmamız halinde değerli başkanlarımızdan aldığımız bayrağı daha yukarılara taşıyacağız. Başta kurucumuz, değerli büyüğümüz merhum Çoban Yurtçu olmak üzere Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin bugünlere gelmesinde büyük emekleri bulunan geçmiş dönem başkanlarımız ile bugün önemli hizmetlerde bulunan Cafer Esendemir başkanımıza teşekkür ediyorum. Oluşturacağımız yönetim kurulumuz ve değerli üyelerimizle birlikte önemli projeleri hayata geçireceğiz. Yakın bir süreçte önce üyelerimizi ziyaret edeceğim ardından da bir toplantı organizasyonu yaparak üyelerimizle bir araya geleceğiz. Türkiye’nin köklü ve saygın basın kuruluşlarından Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde çıta hep yüksek olacak”

Sürekli basın kartı sahibi olan Kurtul Çakın, ulusal (gazete-TV) ve yerel olmak üzere 33 yıldır basın sektörünün içerisinde. Çakın aynı zamanda Türkiye Spor Yazarları Derneği ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin de üyesi.