Türkmen Rivers Side Otel’de gerçekleştirilen törende, Ramazan Şanıvar’ın özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Uluslararası 2430 Bölge Adana Tepebağ Rotary Kulübü Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Serhan Serin, her dönemde mesleğinde topluma yararlı işler yapan kişileri üyelerin de önerisiyle araştırarak Meslek Hizmet Ödülü verdiklerini anımsatarak “Mesleğinde etik kurallara uyarak model olan gazeteci-yazar Ramazan Şanıvar ödülü hak etti” dedi.

Meslek Hizmet Ödülü’nde birçok kriterlere dikkat ettiklerini ifade eden, Serin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gazeteci-Yazar Ramazan Şanıvar 9 Ocak Salı günü üyelerimize yönelik görsel donatılarla güçlendirdiği SPOR-OLİMPİZM-MEDYA konusunda verdiği konferanstan çok etkilendik. Yönetim kurulu üyelerimizden özellikle Sema Tanrıöver ve diğer üyelerin önerisiyle Meslek Hizmet Ödülü için yaptığımız araştırmada Ramazan Şanıvar’ın mesleğin yüksek ahlaki standartlarına uygun davranan, bunun yanı sıra Adana’da Sporun Dünü Bugünü ve Sulama Kanallarının Milli ve Rekortmen Altın Kulaçları adlı yayınlanmış 2 kitabıyla ilk günkü heyecanla üretkenliğini sürdürdü ve topluma faydalı oldu. Aynı zamanda sporcu, hakem, antrenör ve medya mensuplarının rüyası olan olimpiyat oyunlarını; 1996 yılında ABD’nin Atlanta Kenti’nde gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarını gazeteci olarak izledi. Yaşamını Adana ve Türk sporuna adayan Ramazan Şanıvar’ı kutluyor ve başarısının devamını diliyorum.”

Gazeteci Şanıvar'a Roteryanlardan Meslek Hizmet Ödülü

EĞİTİM VE SAĞLIK KONUSUNDA PROJELER

Ramazan Şanıvar’a Meslek Hizmet Ödülü’nü Başkan Serhan Serin ve eşi Gülbanu Serin’in yanı sıra güvernörler Dr. Mesut Koca ile Aycan Aktürk verdiler. Ödül töreninde Ramazan Şanıvar’ın eşi Bilgen Şanıvar da hazır bulundu. Şanıvar, ödülden dolayı teşekkür etti.

Rotary üyeleri gecede özellikle deprem bölgesinde eğitim ve sağlık konusunda gerçekleştirilecek projeleri konuştular.

Gazetecilere "Medyada Etik ve Etik Denetimi" Anlatıldı Gazetecilere "Medyada Etik ve Etik Denetimi" Anlatıldı

Törende Ramazan Şanıvar 6 yıl Anadolu Ajansı Kurucu Müdür olarak görev yaptığı sırada haber amaçlı çektiği fotoğraflardan oluşan “Hatay Tadında 6 Yılda 66 Kare Fotoğraf Sergisi”ni slayt olarak sundu.

Ramazan ŞANIVAR’ın özgeçmişi

1 Nisan 1954 yılında Adana’da doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Lisans bölümünden muzun oldu. Çeşitli yerel gazetelerin yanı sıra 9 yıl Cumhuriyet Gazetesi Güney İlleri Bürosu’nda spor sorumlusu olarak görev yaptı. 17 yıl Adana Anadolu Ajansı Bölge Müdürlüğü’nde çalıştı.

1996 yılında ABD’nin Atlanta Kenti’nde gerçekleştirilen olimpiyat Oyunları’nda Anadolu Ajansı muhabiri olarak görev yaptı.

2005 yılında kurucu müdür olarak Hatay’a atandı. Hatay Anadolu Ajansı’nda 6 yıl görev yaptıktan sonra 2011 yılında emekli oldu. Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin 6 yıl şube sekreterliği ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti yönetiminde bulundu. ÇGC Seçici Kurul Başkanlığı yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyesi olan Şanıvar, ayrıca Adana Kent Konseyi spor komisyonunda görev yapıyor. Hentbol Federasyonu’nda 2 dönem Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyeliğinde bulundu.

Çeaşitli spor dallarında hakem ve antrenörlük yaptı. Adana Demirspor’da Genç ve Amatör Takımda yardımcı antrenörlük görevinde bulundu. Halen Hentbol Federasyonu’nda A Klasman Gözlemcilik yapıyor.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin 6 yıl şube başkanlığını yapan Ramazan Şanıvar’ın “Adana’da Sporun Dünü ve Bugünü” ve “Sulama Kanallarının Milli Rekortmen Altın Kulaçları” adlı yayınlanmış 2 kitabı bulunuyor. Türkiye Gazeteciler Federasyon’u ile Kalkınma Ajansı’nın ortaklaşa düzenlediği “Uygulamalı Kent Muhabirliği” seminerlerinde eğitmen olarak görev yapıyor.

40 kadar gazetecilik ödülü bulunan Şanıvar, evli 3 çocuk sahibi ve İngilizce biliyor.