Büyükşehir ASKİ’nin D-400 Karayolu’nu çelik delgi sistemi ile yer altından geçme çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, çalışmanın yapıldığı alana indi, kazma ile toprağı kazdı.

Çalışmalarla ilgili ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz’den bilgi alan Zihni Aldırmaz, iş güvenliği kapsamında alınan güvenlik önlemlerine de dikkat çekti.

Zihni Aldırmaz, çelik delgi sistemi ile Güzelevler Mahallesi ile Yeni Doğan Mahallesi’ni birbirinden ayıran D-400 Karayolu’nun altından geçileceğini belirterek, “Bu sistemi hem karayollarının hem de demiryollarının olduğu bölgede kullanıyoruz ve böylece trafik aksatmadan sistemi yapıyoruz. Adana’nın altyapısına önemli yatırımlar yapıyoruz. Son 50 yılda Adana’da 152 kilometre ana kollektör yapılırken, bizim dönemimizde yani son 2.5 yılda 105 kilometre ana kollektör yapıldı. Yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

Yapılan ana kollektör ile Yenidoğan, Güzelevler, Levent gibi Yüreğir’in mahallelerinde su baskının önüne geçileceğini kaydeden Zihni Aldırmaz, “Bu işleri yaparken işçilerimizin güvenliğine de özen gösteriyoruz. Çünkü işlerin can güvenliği bizim için her şeyden önemli. 8 metre yüksekliğindeki demir perdeler göçük olmasını önlüyor. İşçilerimiz de güvenli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar” şeklinde konuştu.

Güzelevler Mahallesi Muhtarı Mustafa Güzel de yapılan hizmetler için Zihni Aldırmaz ile Büyükşehir ve ASKİ personeline teşekkür etti.

Mustafa Güzel, yapılan yatırımın çevredeki tüm mahalleler için önemli olduğunu vurgulayarak, işçiler için alınan güvenlik önlemlerinin de önemine değindi.

Zihni Aldırmaz, inceleme sırasında D-400 Karayolu’nun altından geçen çelik blokların içine girerek, toprağı kazdı.