Adana’da yayalara ait olması gereken kaldırımlar maalesef işgal altında.

Sokaklara yetmezmiş gibi kaldırımlara park eden otomobiller, restoranların zaten dar olan kaldırımlara masa atılması, işyerlerinin, ürünlerini kaldırımda teşhir etmesi vatandaşın tepkisine neden oluyor. Teşhir yeri olan kaldırımlar ise yayalar tarafından kullanılamıyor.

Adeta yayalara geçit vermeyen kaldırımlar kontrolsüz bir şekilde kullanılırken yayalar içinde büyük tehlike oluşturuyor. Zira kaldırımı kullanamayan yayalar, yollarda ilerlemek durumunda kalıyor.

Trafik kazalarına davetiye çıkaran bu görüntüler maalesef giderilemiyor.

Özellikle Büyükşehir Belediyesinin kontrolü altında bulunan ana bulvar ve caddelerdeki kaldırım işgalleri bununla sınırlı kalmıyor.

Özellikle Çakmak caddesinde işportacı esnaf varlığını sürdürüyor. İşportacı kaldırımları işgal ederken aynı zamanda ekonomiye de zarar veriyor.

Esnaf vergisini verirken, işportacı esnaf aynı ürünü vergisiz olduğu ve kira vermediği için daha ucuza veriyor ve haksız rekabet oluşturuyor.

Yani “devlet adeta vergi veren esnafını değil işportacıyı koruyor” izlenimi veriyor. Bunun için mutlaka ve mutlaka işportacıyla da mücadele edilmeli.

Tabi işportacıya da belli şartlar altında yer verilerek onlarında geçimini sağlaması sağlanmalı. Bunu yapacak kişi ise Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü.

Bunlar yapılmadığı takdirde, Adana caddeleri ve sokakları geçit vermez olacak. Kaybeden ise yine Adanalı olacak.

 

*Sağlıklı çevre için mücadele veren Büyükşehir Belediyesinin kaldırım işgali ile ne zaman sağlıklı mücadele vereceğinden haberdar mısınız?

* Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Pozantı ve Karataş’a çöp kamyonu göndererek sözünü tutmasına en çok hangi meclis üyesinin sevindirdiğinden haberdar mısınız?

* MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz’ın TBMM’nin tatile girmesinin ertelenmesine koyduğu tepkiye CHP’li bazı milletvekillerinin de destek verdiğinden haberdar mısınız?

* “Belediyelere Çevre Mühendisi istihdam edin” çağrısı yapan Oda Başkanı Kenan Doğan’a hangi Belediye Başkanının kulak verdiğinden haberdar mısınız?