İYİ Parti Adana Milletvekili Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş Taş yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığımız ilân edilmiş ve İYİ  Partimizin bu hamlesi Adana’da büyük heyecan doğurmuştur. Adaylığımızla, Türkiye siyasetini olduğu gibi Adana siyasetini de iki kutuplu görmeye alışkın çevrelerde tedirginlik oluşmuştur. Buna karşılık,  üçüncü yolun demokrasimize katacağı alternatife hasret insanlarımızda ise memnuniyete yol açmıştır. Adana’mızda gördüğümüz destek ve heyecan, doğru yolda olduğumuzun en büyük ispatıdır. Adana seçmenini “40 katır 40 satır” mahkûmiyetinin dışında bir alternatife kavuşturduğumuz için, iki kutuplu siyaset sahiplerinin bundan endişe duymasını anlıyoruz.Siyasi partiler bizim rakibimiz veya hasmımız değildir. Bizim rakibimiz varsa, hasmımız varsa o da milleti bölen, onu bloklaşmaya, kamplaşmaya zorlayan iki kutuplu siyaset anlayışıdır.

"TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYDUK"

        Milli birliğimize de zarar veren bu kamplaşmayı önlemek adına hem ülke genelinde hem de Adana’da İYİ Partililer olarak elimizi taşın altına koymuş bulunmaktayız. Çünkü bu anlayışı, parti veya ideoloji kaygısıyla değil, ülke ve millet kaygısıyla hayata geçirmiş durumdayız.Aday tanıtım toplantısında verdiğimiz ilk sözlerden biri “CHP’li belediyenin işten çıkarttığı 4 bin personelin yeniden işe alınacağı”ydı.

       Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, ağır bir yaraya parmak basan bu sözümüz Adana’da büyük yankı bulmuştur. Partizanca yapılmış adaletsizliği çözmek için verdiğimiz bu söz çok büyük bir oranda destek görmüş, bazı çevrelere ise rahatsızlığa yol açmıştır.

     Siyasette bunları normal karşılamak lâzım ama bizim ciddiye alacaklarımız, siyasetçilerin kendi öncelikleri değil, ekmeğinden edilen kardeşlerimizin hak mücadelesi olacaktır. Bizim için esas olan partizanlık ve adaletsizlik mağduru Adanalılardır.

"İLK ÖNCE ADALETİ İNŞA EDECEĞİZ"

      Yine söz veriyorum: Belediyeler için asfalt önemlidir, ulaşım önemlidir, altyapı önemlidir, kent estetiği önemlidir, peyzaj önemlidir, sosyal yardımlar önemlidir ama adalet hepsinden öncelikli ve önemlidir.  O yüzden Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığımız gün şehirde ilk önce adaleti inşa etmeye başlayacağız. Onun da ilk adımı, adaletsizlikle işinden atılmış hemşerilerimizin işlerine iadesi olacaktır. Bu konudaki tek muhatabımız da adaletsizliğin kaynağı olan şimdiki CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’dir.

"ADANA'NIN SORUNLARINI BİLEREK TALİP OLDUK"

       Göreve talip olurken Adana’nın tüm sorunlarını bilerek talip olduk. Sarıçam çöplük meselesinden yapılmayan ek metro hatlarına kadar. Halk ekmekten imar rantına kadar. Kırsaldaki yerleşik alan sınırları meselesinden orman vasfını kaybetmiş alanlara kadar. Adana’ya yerleşen sığınmacıların oluşturduğu gettolardan D-400 karayolunun alt bölgesinde yaşanan asayişsizliğe kadar. İmarda yoğunluk arttırılırken yol yapılmayışından altyapı ihmaline kadar. Su fiyatlarının fahişliğinden hava kirliliğine kadar.

       Bütün sorunlara hakimiz ve bu şehri küllerinden yeniden diriltmeye talibiz. Zorluklar biliyoruz ama bütün bu zorlukların üstesinden iyilerin adaletiyle, merhametiyle, aklıyla ve cesaretiyle geleceğiz. Asla ayrımcılık yapmayacağız, büyük Türk milleti adına, Adana’yı iki kutuplu siyasetin çekişme sahası olmaktan çıkarıp huzurun, adaletin, estetiğin, dayanışmanın şehri yapacağız. Hepinize saygılar sunuyorum.