Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan açılış törenine Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy'da katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASINI BAŞKAN KARALAR YAPTI

Festivalin açılış konuşmasını yapan  Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, iş kazalarına dikkat çekerek bu kazalardan çok üzerine yapılan siyasetlerin kendilerinin içini açtığını söyledi. İş kazaların küçük önlemlerle önüne geçilebileceğini söyleyen Başkan Karalar, iş kazalarını katliam olarak yorumladı.

ÜÇ GÜN BOYUNCA İŞÇİ FİLMLERİ GÖSTERİLECEK

Üç gün sürecek olan festival kapsamında 12 film ve belgesel Adanalı sinemaseverlerle buluşacak. Seyhan Kültür Merkezi ve Adana Merkez Halkevi'nde yapılacak gösterimlerde; İnat Hikayeleri, Gönüllü Eğitmenler, Metropolis, Eylül'ün Kadın Yüzleri, Mısır'da Cinsel Tacizle Mücadele, Pedallar ve Topuklar, Külkedisi Değiliz, Berfo Ana, İngiliz İşçi Sınıfının Durumu, Çünkü Ben Bu Parkı Seviyorum, Benim Çocuğum ve Küf sanatseverlerle buluşacak.

Açılış töreninde Mert Fırat ve Volkan Yosunlu sahneye çıkarak katılımcılarla kısa bir sohbet gerçekleştirdiler. Son olarak festivalin açılış filmi olan "Ekmek, Beton ve Güller" filminin gösteriminin yapıldığı açılışta Diren Akkapı Müzik Topluluğu da şarkılar ve türküleriyle yer aldı.