Çeşitli Avrupa ülkelerinde ve ABD'de dünya prömiyerini yapan,şiddet olgusunu farklı açılardan işlemesiyle dikkatleri üzerine çeken,Alman Yazar David Gieselmann'ın kara komedi-gerilim türünde ki oyununu, Çukurova Belediyesi'nin oyuncuları başarıyla sahneye koymayı sürdürüyor.
Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin’in, ilçenin kültür ve sanat etkinliklerinin yoğun bir biçimde yaşandığı, sesi Türkiye’nin her yanından duyulacak boyutta şenlik ve festivallerin yapıldığı  modern çağdaş, sosyal bir ilçe Belediyesi  olma sözünde durduklarını ve bu yolda çalıştıklarını söyleyerek, her salı ücretsiz olarak sahnelenen tiyatro oyununa tüm Adanalıları davet ederek, sanatsız toplumun gelişemeyeceğini, sağlıklı büyüyemeyeceğini söyledi. Bu anlamda sanata destek vermeye devam edeceklerini söyleyen başkan Çetin, ilçede kültür ve sanat etkinliklerine yoğun olarak yer verildiğini belirtti.

Tiyatro sezonunun başlamasıyla hareketlenen salonlarda bu sezon en çok konuşulan oyunların başında gelen Bay Kolpert, tüketmek ihtiyaçken, tüketilenlerin bittiği ve tüketilme sırasının insana geldiğini, kendine has komik ögeleriyle  anlatıyor. Araştırmacı Ralf ve sevgilisi Sarah heyecanda son noktayı aramaktadırlar. Yemeğe davet ettikleri iş arkadaşlarına işlemiş oldukları bir cinayet hikayesi anlatarak eziyet etmeye başlarlar. Kurban olduğunu iddia ettikleri kişi ise, Bay Kolpert'tir ve cesedin odadaki sandıkta olduğunu söylerler. Bunun bir şaka olduğunu düşünmelerine rağmen, sandıktan gelen sesle misafirler bu hikayeye inanmaya başlarlar. Oyunun hilesi, sürekli hikayelerin değişmesidir, böylece kimse bir diğerinin doğruyu söyleyip söylemediğini anlayamaz. Zavallı bir pizzacı da bu garip partinin kurbanı olur.

Belediyesin Orhan Kemal Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda her hafta izleyici karşısına çıkan oyun, şiddetin bize bir nefes kadar yakın ve acımasız olduğunu , günümüz toplumunun nasıl yozlaştığını da yalın bir dille anlatıyor. Her sahnesinde Adanalı tiyatroseverlerin büyük ilgi gösterdiği tek perdelik kata mizahta, 

ölmek ve öldürmenin günümüz toplumunda sıradanlaşmasını tokat gibi yüzünüze çarpıyor. Ücretsiz kültür ve sanat etkinlikleriyle sürekli gündeme gelen Çukurova Belediyesi, tiyatral etkinliklere büyük önem veriyor. Heyecan ve gerilimi, kara komediyle anlatarak, günümüz toplumunun  “insanlığını hissetmek için” şiddete başvurmasını, insanlıktan çıkması ve nasıl şiddet yanlısı bir insanlığa doğru yola çıkıldığını göstermesi bakımından etkileyici bir öyküye sahip Bay Kolpert.